Annons

Flera klasser på Stagg får fjärrundervisning

I veckan meddelade Stagneliusskolan i Kalmar att ekonomiprogrammet och samhällsprogrammet i årskurs 3 kommer att få fjärrundervisning varannan vecka – som längst till jullovet.
– Innan höstlovet hade vi samråd med smittskyddet där vi kom fram till vi skulle låta klasser i årskurs 3 jobba hemifrån. Vi hade hoppats på att lovet bidragit till en minskad smittspridning, men efter lovet fick vi ändå några elever som fått corona, säger Stagneliusskolans rektor Michael Grenstadius.
Publicerad 6 november 2020
Foto: Agnes Aronsson

Beslutet om fjärrundervisning innebär att ungefär 150 elever varje vecka är borta från skolans lokaler. Ekonomiklasserna studerar hemifrån jämna veckor och samhällsklasserna ojämna veckor.

– Skolan ser inte ut att bidra till smittspridning. Det är snarare på externa platser man blir smittad som idrottsevenemang, träningar eller på fester. Vi ser att de som är smittade är i princip alla över 18 år.

Annons

– Vi får mycket rapporter om trängsel i lokaltrafiken och vi hoppas att detta kan avhjälpa den situationen också.

Beslutet om fjärrundervisning gäller i nuläget som längst till jullovet.

– Om läget förändras, att Smittskyddet eller Folkhälsomyndigheten kommer med andra rekommendationer, då får vi ställa om till den verkligheten.

Hur har elever och personal tagit beslutet om fjärrundervisning?

– Ska jag vara ärlig har vi inte fått jättemånga kommentarer. Det vi har fått är att personal och elever är positiva. De förstår allvaret i situationen och våra är jätteduktiga på att ta ansvar.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons