Flera nya artister klara – dessa kommer till Kalmar Stadsfest

Hiphopdrottning från Norrbotten, småländskt band och blues från Göteborg. Tre nya akter är klara för Kalmar Stadsfest.
Kalmar • Publicerad 14 april 2023
Foto: Pressbild

Den 11 augusti gästas Larmtorgets scen av tre stycken nya akter som är klara för årets stadsfest.

Det blir inga mindre än Maxida Märak, den jojkande pop/hiphop artisten från Norbotten, det småländska rockbandet Ström och musikern Arvid Nero från Göteborg.

Sedan tidigare är fjolårets melodifestivalvinnare Cornelia Jacobs klar för stadsfesten och Swedish House Mafias sångare John Martin.

Dessa kommer till Kalmar Stadsfest:

Maxida Märak är en av landets mest unika och tongivande artister. Med jojk som drivmedel blandar Maxida pop, hiphop, R&B och gör något som ingen annan gör. Texterna är raka och ärliga, ofta politiska, men hennes drivkraft som artist är strävan efter att skapa fet musik. 2021 medverkade hon i TV4:s "Så mycket bättre" och 2022 gjorde hon över 100 spelningar, samtidigt som hon släppte ny musik där hon har samarbetat med bland andra Melissa Horn, Joakim Berg och Carl Falk.

Ström är kvartetten från Småland som har skapat uppståndelse med sin medryckande, moderna, stilrena och pricksäkra rock’n’roll på svenska. De sjunger på klingande småländska, med texter som känns, såväl i positiv mening som i en mer allvarlig kontext. Rocken är rå och kärleksfull med stora ambitioner att styra på sitt eget sätt, i sann småländsk anda. Debutalbumet släppes i september 2022, och sedan dess har de imponerat med sina elektriska livespelningar som skapar eskapism från vardagens bekymmer.

Arvid Nero startade sin musikaliska karriär som musiker på Göteborgs gator under 2010-talet. Han rör sig fritt mellan uttrycken i en melodisk värld som domineras av blues, country och soul. 2018 debuterade han med albumet ”Mother Earth”. Han skrev därefter på engelska fram till hösten 2022 då hans första svenska singel, “En gång en vän”, släpptes. Mycket av hans inspiration kommer från artister med ett poetiskt uttryck, och i mars 2023 släppte han sin senaste singel "Galler", där han har tonsatt poeten och författaren Stig Dagermans dikt med samma namn.

Linn SvenssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.