Annons

Flera trafikolyckor på E22 – varning för halka

Under lördagen inträffade flera trafikolyckor på kort tid i Kalmarområdet, flera av dem på E22. Trafikanter varnas för hala vägar och uppmanas ta det lugnt i trafiken.
Kalmar • Publicerad 4 december 2021 • Uppdaterad 5 december 2021
Foto: Mohammed Mroveh/Mostphotos

Det första larmet inkom klockan 14:19. Då ska en personbil ha kört i diket precis vid påfarten till Ölandsbron.

Klockan 16:44 inträffade ytterligare en trafikolycka, den här gången på E22 i höjd med trafikplats Kalmar C, i norrgående riktning. Det ska ha rört sig om en personbil som kört in i vajerräcket, enligt polisen.

Annons

Klockan 17:05 ska ännu en personbil ha varit med om en olycka, i höjd med Söderåkra på E22. Även den här gången i norrgående riktning.

Klockan 17:35 inkom larm om en tredje olycka på E22, den här gången i södergående riktning i höjd med norra avfarten mot Kalmar. Även här ska det ha rört sig om en personbil.

Klockan 18:06 inkom larm om en fjärde olycka på E22. Den ska ha involverat tre personbilar och skett söder om infarten till Lindsdal i Kalmar. Totalt åtta personer färdades i bilarna. Polis är på plats för kontroll och även bärgare är på plats. Trafiken i södergående riktning leds om via Lindsdal.

Det är oklart om någon person skadades i samband med olyckorna.

Det är väldigt halt på vägarna, enligt Trygghets- och larmcentralen. Trafikanter uppmanas att köra försiktigt och ta det lugnt i trafiken.

Hedda OttestamSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons