Flygvapnet har övning i Kalmar – i en vecka

Övningarna genomförs dygnet runt under flera dygn, och de som bor i närheten av Kalmar Öland Airport kan bli berörda eller störas av Flygvapnets luftförsvarsövning.
Publicerad 13 oktober 2021
JAS 39 Gripen Foto: Paitoon Youlike/Mostphotos
JAS 39 Gripen Foto: Paitoon Youlike/Mostphotos

Ett informationsblad har skickats ut till de som bor i närheten av Kalmar Öland Airport. Anledningen är Flygvapnets luftförsvarsövning 2021. Hushållen i närområdet kan på ett eller annat sätt beröras av övningen, som är tänkt att öka luftstridskrafternas förmåga till nationellt försvar av Sverige.

Övningarna genomförs dygnet runt under flera dygn, mellan klockan 12.00 den 21 oktober och klockan 12.00 den 27 oktober.

Vid övningen deltar stridsflyg som under delar av perioden tillfälligt har sin bas på Kalmar Öland Airport. De som bor i närheten kommer märka av flygverksamheten med ett ökat antal starter och landningar.

Övningarna genomförs på flera platser i södra Sverige.

Agnes AronssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.