Folkbildningens dag firas med en rad aktiviteter på Larmtorget

På lördag den 27 maj är det Folkbildningens dag. Detta uppmärksammas med en dag full av aktiviteter på Larmtorget i Kalmar.
Publicerad 25 maj 2023
Vi som är på bilden från vänster: Alex Postanidis(NBV), Sandra Andersson(Studieförbundet Vuxenskolan), John Leo Carter(Studiefrämjandet), Elisabeth Nordborg(Sensus), Johanna Svensk(RF-SISU)
Vi som är på bilden från vänster: Alex Postanidis(NBV), Sandra Andersson(Studieförbundet Vuxenskolan), John Leo Carter(Studiefrämjandet), Elisabeth Nordborg(Sensus), Johanna Svensk(RF-SISU)Foto: Foto från pressträff: Sandra Andersson

Mellan 11.00 till 14.00 på lördag blir det aktiviteter för alla åldrar på Larmtorget. På schemat står Pomperipossa-teater för barnen, ansiktsmålning, det blir körsång, showdance, barnbalett och modern dans. Efter lunch sjunger en ukrainsk grupp svenska och ukrainska sånger och sedan är det dags för musik samt songwritercirkel. Ida Gratte är dagens konferencier.

Det är andra året som Folkbildningens dag uppmärksammas på detta vis, på initiativ av Bilda, NBV, Studiefrämjandet, Sensus, Studieförbundet Vuxenskolan, ABF, Folkuniversitetet, RF-SISU. De kommer alla finnas på plats på Larmtorget.

”Folkbildningen har en oerhört viktig roll i ett demokratiskt hållbart samhälle. När människor ges möjligheter att utvecklas och känna tilltro till sin egen förmåga så bygger vi också strukturer som gör att samhället mår bättre. Detta är något som vi vill visa”, meddelar de i ett pressmeddelande.

Agnes AronssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.