unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Nyheterarrow-down
  2. Livsstilarrow-down
  3. Kultur & Nöjearrow-down
  4. Familjarrow-down
  5. Sport
  6. E-tidning
  7. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!

Föräldrar var misstänkta för mord på spädbarn – frias helt

I november i fjol dog ett spädbarn under taxiresa mellan Kalmar och ett sjukhus i Skåne. Det inleddes en förundersökning om mord, alternativt dråp mot föräldrarna. Mamman häktades men släpptes efter en vecka – dock kvarstod brottsmisstankarna.
Foto: Kennerth Kullman/Mostphotos

Nu meddelar kammaråklagare Jeanette Boye i Kalmar att förundersökningen är nedlagd då det inte gått att fastställa att något brott har begåtts, rapporterar SVT.

– Det är rättsläkare i Lund som undersökt det här barnet, och man har gjort flera undersökningar för att kunna göra en så noggrann bedömning som möjligt, och omedelbart när jag fick utlåtandet från rättsmedicinska så kunde jag avskriva ärendet, säger kammaråklagare Jeanette Boye till SVT.