Annons

Förare körde i 130 på Ölandsbron – blev av med körkortet

Publicerad 10 januari 2023 • Uppdaterad 11 januari 2023
Ölandsbron.
Ölandsbron.Foto: Kajsa Sjögren

Under måndagen vid 14-tiden ska en man i 40-årsåldern ha haft väldigt bråttom till Öland. I 130 kilometer i timmen, utan tända baklysen, ska han ha kört över bron i riktning mot ön. Men färden avbröts tvärt av en polispatrull som fick syn på fordonet.

– Patrullen kom upp bakom honom och körde efter och mätte hastigheten. Körkortet omhändertogs på plats, säger polisens presstalesperson Robert Loeffel.

Annons

Vid den aktuella tidpunkten var den högsta tillåtna hastigheten på bron 90 kilometer i timmen. Mannen misstänks nu för hastighetsöverträdelse på väg samt för beteendebrott i trafiken.

Fakta

Återkallelse av körkortet

Körkortet ska återkallas om du har gjort dig skyldig till exempelvis:

• fortkörning

• körning mot rött ljus

• omkörning vid övergångsställe

• vårdslöshet i trafik

• olovlig körning

• inte anpassat avståndet till fordonet framför

De vanligaste återkallelsefallen är när någon kört mellan 31 och 40 km/tim för fort. Då är spärrtiden normalt två månader. Vid hastighetsbegränsning till 30 km/tim eller lägre är spärrtiden normalt två månader när någon kört mellan 21 och 30 km/tim för fort. Vid allvarligare fortkörningar beslutas en längre spärrtid.

Andra exempel på spärrtid är att den normalt är 2 månader även vid körning mot rött ljus, men 4 månader är vanligt vid vårdslöshet i trafik.

Källa: Transportstyrelsen

Hedda OttestamSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons