GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Förberedelserna inför Kalmar Pride i full gång: ”Alla ska kunna delta”

Paradanmälan till Kalmar Pride är nu öppen och Jennie Vallin, som är paradansvarig, hoppas på en härlig Pride och många anmälda i paraden.
Publicerad 28 juli 2022
Prideparad. Foto: Stefan Holm/Mostphotos och Jennie Vallin, paradansvarig. Pressfoto: A.Nordin
Prideparad. Foto: Stefan Holm/Mostphotos och Jennie Vallin, paradansvarig. Pressfoto: A.Nordin

Under tisdagen öppnade anmälan för Kalmar Pride som går av stapeln den 2 och 3 september.

– Den 2 september är det fokus på att sprida kunskap. Kalmar Stadsmission ansvarar för programmet och detta går att ta del av på hemsidan inom kort. Prideparaden är lördagen den 3 september klockan 12.30, säger Jennie Vallin.

Jennie, som är ansvarig för paraden i Kalmar har tidigare arrangerat fyra parader och har tillsammans med Karlskrona Pride även varit volontäransvarig vid Sölvesborg Pride i juli i år. Det blev stadens första Prideparad.

– Detta är inte bara en viktig fråga för mig personligen utan en livsstil och ett livslångt engagemang.

Vad är din förhoppning inför årets Kalmar Pride?

– Nu när samhället har öppnat upp har vi fortfarande flera utmaningar framför oss. HBTQ och Pride är en del i det som är viktigt att vi står upp för. Vi vill framförallt ha engagemanget. Det här är frågor som behöver få bubbla hela året, men ibland behöver man belysa dem lite extra. Vi har en grund som vi känner oss nöjda med och är stolta över. Dessutom vill vi att Pride ska stanna i Kalmar, eftersom vi har ett bra arrangemang, säger Jennie Vallin, och tillägger,

– Det är också därför som jag väljer att gå tillbaka och hjälpa till, eftersom föreningen inte kunde arrangera i år. Det är otroligt viktigt att vi inte bara låter det rinna ut i sanden utan att vi fortsätter stå upp för de här frågorna. Vi har en trygg och säker parad och det ska vi vara stolta över i Kalmar, för det tar tid att bygga upp en parad från grunden. Kan jag bidra ett år till gör jag gärna det.

Kalmar Stadsmission, Kamar City och Jennie Vallin Hälsar välkomna till Kalmar Pride 2022. Anmälan görs via ett formulär på hemsidan kalmarpride.se.

Vilka är välkomna att anmäla sig till Kalmar Pride?

– Vi vill ha med så mycket folk som möjligt så länge man står bakom allas lika värde som grundvärderingar. I paradreglerna i formuläret ser man värdegrund och paradregler. Det är företag och grupper som behöver anmäla sig. Privatpersoner behöver inte göra det och det är för att man inte ska känna att man måste tillhöra någon förening eller grupp. Alla ska kunna delta, säger Jennie Vallin.

Prideparad. Foto: Stefan Holm/Mostphotos
Prideparad. Foto: Stefan Holm/Mostphotos
Agnes AronssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.