GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Före detta elev ska ha skickat hotmejl till lärare i över tio år

En man i 40-årsåldern, boende i Kalmar, åtalas vid Kalmar tingsrätt för att ha skickat hotfulla meddelanden till kvinnor.
Publicerad 25 januari 2023
Kalmar tingsrätt.
Kalmar tingsrätt.Foto: Hedda Ottestam

Mannen ska vid flera tillfällen i över tio års tid kontaktat och hotat två kvinnor. Han ska även ha hotat en tredje kvinna det senaste året.

Bland annat ska han i mejl ha skrivit ”jag kan skjuta ett skott i huvudet på dig” till en av kvinnorna. Till en annan ska han ha skrivit ”jag har dödat flera personer. Det är roligt”.

Kvinnorna ska vid flera tillfället ha sagt till mannen att sluta kontakta dem, men han ska trots detta ha fortsatt.

Två av kvinnorna ska tidigare ha arbetat som lärare och då haft mannen som elev. Enligt åtalet har han skrivit till dem med jämna mellanrum från det att han slutade vara elev på skolan, vilket var över tio år sedan. Det sista meddelandet skickade han år 2022.

Den tredje kvinnan ska ha fått hot riktat till sig genom mejl som mannen skickade till hennes arbetsplats. Hon ska inte ha känt till honom tidigare men i mejl har han skrivit att han ”vet var hon bor” och ”hon ska inte komma undan”.

I förhör berättar kvinnorna att de inte kommer göra anspråk på något skadestånd utan främst vill att det hela får ett slut. Ingen av kvinnorna kommer på någon anledning till varför mannen skulle tilltala dem på sättet han ska ha gjort.

Mannen åtalas nu för nio fall av olaga hot och ett fall av ofredande. Han förnekar brott och menar att han aldrig skickat några mejl till kvinnorna.

Hedda OttestamSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.