Annons

Föreläsning om Kalla kriget lockade många nyfikna

Aktiva Seniorer är en ideell organisation med syfte att främja seniorers kulturella och andra gemensamma intressen. De har ett digert program varje termin och i slutet på mars anordnade man en föreläsning med Johan Barkevall, före detta major vid F12.
Publicerad 2 april 2023

För en fullsatt lokal på S:t Kristoffers väg pratade Johan Barkvall och Kalla kriget med spännande historier från tiden.

Johan Barkevall föreläser från scen.
Johan Barkevall föreläser från scen.Foto: Linus Gunnarsson

– Jag pratar om Kalla kriget och om F12. Det som hände här utanför, framförallt i Östersjön och vårt närområde. Jag var major på F12 och jobbade som stridsledare. Det innebär att man satt i centrum och tog de stora besluten när man hade jaktplan stående på F12, säger Johan Barkevall och fortsätter:

Johan Barkevall.
Johan Barkevall.Foto: Linus Gunnarsson
Annons

– Det hände väldigt mycket saker och incidenter under den tiden. Jag har ju upplevt när F12 dominerade Kalmar. F12 hade på den tiden en oerhört stor betydelse.

Lars Berggren, ordförande Aktiva seniorer i Kalmar såg väldigt mycket fram emot föreläsningen.

– Vi har ett program terminsvis med ett antal olika aktiviteter. Vi försöker aktivera folk. Det är väldigt viktigt för oss att bryta isolering, att folk känner gemenskap med varandra och att lära känna ytterligare människor som förgyller tillvaron.

Lars Berggren, ordförande Aktiva seniorer.
Lars Berggren, ordförande Aktiva seniorer.
Johan Barkevall föreläser från scenen.
Johan Barkevall föreläser från scenen.Foto: Linus Gunnarsson
Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons