GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Företagaren i Kalmar tävlar i årets ”Farmen”: ”Lärt mig uppskatta vardagen”

Under tisdagen presenterade TV4 de tävlande i den nya säsongen av realityserien ”Farmen”. En av 15 tävlande är Sebastian Västerlund, 31, som äger butiken Sakligheter i centrala Kalmar.
– Jag har tagit lärdom av det livet jag levde på gården och lärt mig uppskatta vardagen mer, säger Sebastian Västerlund.
Kalmar • Publicerad 27 december 2022
Sebastian Västerlund, 31, från Nybro tävlar i "Farmen" 2023.
Sebastian Västerlund, 31, från Nybro tävlar i "Farmen" 2023.Foto: Jakob Dahlström/TV4

Den 8 januari är det premiär för den nya säsongen av TV4:s populära realityserie ”Farmen”. Säsongen leds av Anna Brolin på gården Norra Brandstorp i Småland.

Vilket passar bra för en smålänning som Nybrobördiga Sebastian Västerlund, 31, som är en av deltagarna som kliver in på gården.

Till vardags äger och driver han butiken Sakligheter i centrala Kalmar. Men i våras kände han att det var dags att prova på något ”nytt och spännande” och sökte därför till tv-programmet.

– Kort och gott så drivs jag utmaningar och nya projekt, så jag kände att det var dags att hitta på något nytt. Det är ett snällt format men ändå lite tävling i det hela. Jag har tummen mitt i handen och är praktiskt lagd. Jag skickade in min ansökan i våras och fick en plats ganska snabbt efteråt, säger en glad Sebastian.

Programmet går ut på att leva som en bonde på 1800-talet med allt vad det innebär. Under några roliga, men tuffa, veckor i somras har Sebastian lärt sig ett och annat, berättar han.

– Jag har tagit lärdom av det livet jag levde på gården och lärt mig uppskatta vardagen mer och det jag har på ett annat sätt. Nu uppskattar jag det vi äter mer. Det har varit en omställning att leva som på 1800-talet under sommaren.

Årets deltagare i "Farmen" 2023.
Årets deltagare i "Farmen" 2023.Foto: TV4/Cmore

I slutet av säsongen kommer en att stå som segrande storbonde och ta hem vinsten på en halv miljon kronor. Men hur det har gått för Sebastians resa som farmare får han inte avslöja ännu.

– Vi får se hur det går under resans gång, men jag kan säga att det har varit en lång och härlig sommar.

Hur känns det inför premiären?

– Det känns skönt nu när hemligheten är ute. Jag har ju gått och burit på detta sen i början av juni. Jag ser också framemot att få visa vad jag har gjort och jag vet att det kommer bli en riktigt rolig säsong. Sen ska det ju bli spännande att se hur de andra deltagarna upplevt vissa situationer.

– Det är ju ett spel, och det kommer synas med, avslutar Sebastian.

”Farmen” 2023. Här är deltagarna:

Tova Andersson, 34, barnskötare, Stockholm.

Sandra Öder, 28, operativ coach, Jönköping.

Sandra Göransson, 40, hovslagare, Västmanland.

Madeleine Olovsson, 51, personlig assistent, Bohuslän.

Julia Joelsson Boänges, 27, montör, Stockholm.

Karin Kollberg, 38, frisör, Göteborg.

Nebil Davidsson, 39, distriktschef, Norrköping.

Andreas Gauffin, 42, skådespelare, Stockholm.

Jan-Christer Nilsson, 68, pensionär, Trelleborg.

Viktor Bergström, 28, fritidspedagog, Varberg.

Eddie Gecer, 46, restaurangägare, Västerås.

Sebastian Västerlund, 30, företagsledare, Kalmar.

Cia Stenmark Sommerborn, 25, undersköterska, Halland.

Christoffer Hammarlöf, 26, entreprenör, Uddevalla.

Päivi Köpman, 62, däckfirmaägare, Norrbotten.

Säsongen inleds den 8 januari och visas på TV4 och Cmore.

Linn SvenssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.