Förlängd giltighetstid för resultat på högskoleprovet

Med anledning av det nya coronaviruset ställdes högskoleprovet in vår och även nu i höst, samtidigt som behovet av utbildning är större än någonsin. Därför förlängs nu giltighetstiden för högskoleprovsresultaten med 3 år.
Publicerad 6 augusti 2020 • Uppdaterad 7 augusti 2020
Foto: Thomas Möller/Mostphotos

Regeringen förlänger giltighetstiden för resultat på högskoleprovet från 5 till 8 år för att ge fler möjlighet att bli antagna till universitets- och högskoleutbildningar med hjälp av högskoleprovet.

- Det här är en viktig pusselbit för att fler ska kunna komma in på den högskoleutbildning man helst vill läsa. Nu när vi ser att arbetslösheten ökar och fler vill utbilda sig är regeringen angelägen om att titta på alla möjliga åtgärder för att fler ska kunna utbilda sig på universitet och högskolor, säger Matilda Ernkrans, minister för högre utbildning och forskning, i ett pressmeddelande.

Ändringarna träder i kraft den 10 september och gäller tillsvidare.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.