Förlösamordet filmatiseras - har premiär nästa år

2022, tio år efter att Göran Lundblad mördades av sin svärson och dotter, har en dramatisering av Förlösamordet premiär på Discovery Plus.
Publicerad 14 september 2021
Gustav Lindh och Clara Christiansson Drake spelar huvudrollerna som Martin Törnblad och Sara Lundblad, som båda avtjänar 18 års fängelse för mordet på Saras pappa 2012.
Gustav Lindh och Clara Christiansson Drake spelar huvudrollerna som Martin Törnblad och Sara Lundblad, som båda avtjänar 18 års fängelse för mordet på Saras pappa 2012.Foto: Eva von Bahr/Anders Thessing

Dramathrillern i fem delar baseras på boken ”Hur man löser ett spaningsmord”, av Joakim Palmkvist. Boken handlar om hur Therese Tang från Oskarshamn, vid tiden engagerad i Missing People, var med och löste mordet genom att få mördaren att berätta var kroppen låg nedgrävd.

Manus är skrivet av Oskar Söderlund, som även skrev manus till Netflixserien Snabba Cash. Serien regisseras av Gustav Möller, som regisserade Danmarks Oscars-bidrag Den skyldige.

Gustav Lindh (Jordskott, Älska mig) och Clara Christiansson Drake (Gåsmamman, Gösta) spelar rollerna som svärsonen och dottern.

Manusförfattaren Oskar Söderlund och regissören Gustav Möller.
Manusförfattaren Oskar Söderlund och regissören Gustav Möller.Foto: Ola Kjelbye

Enligt producenterna handlar serien om hur ”en gammal släktfejd och ung himlastormande kärlek leder till en familjetragedi med dödlig utgång”.

– När vi läste Joakim Palmkvists bok såg vi direkt potentialen till en unik tv-serie. En dramatisering erbjuder en väg in i den här berättelsen som inte ryms i nyhetsflödet. Vi vill bortom rubriker om våldsamma detaljer och spekulation, för att istället fördjupa oss i det psykologiska och allmänmänskliga i den här till synes ofattbara historien, förklarar Gustav Möller och Oskar Söderlund i ett pressmeddelande.

Inspelningen pågår just nu, fast inte i Småland utan i Skåne.

Simon KarlssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.