Förra årets nyårsfirande på Stortorget blir av i år igen

Bland andra Robert Gustafsson och Thomas Andersson Wij uppträder under 2022 års Nyårsglöd på Stortorget.
Publicerad 27 december 2022

Förra året vankades det bland annat eldshow och artistuppträdanden under ett program på 30 minuter. I år har man utökat tiden till 45 minuter och hoppas på en ännu bättre show än sist.

– Vi skalar upp i år, bland annat vad gäller teknik. Evenemanget blev väldigt lyckat förra året men vi fick några synpunkter på ljudet. Det ska inte behöva upprepas i år. Målet är såklart att alla ska se och höra bra, säger Pär Israelsson, chef för evenemang och möten på Destination Kalmar, i ett pressmeddelande.

Pär Israelsson, chef för evenemang och möten på Destination Kalmar,
Pär Israelsson, chef för evenemang och möten på Destination Kalmar,Foto: Agnes Aronsson

Både nationella och lokala artister utlovas under kvällen. Än så länge är större delen av programmet däremot hemligt.

– Vilka som medverkar i programmet kommer vi berätta mer om allt eftersom vi närmar oss nyårsafton, men vi kan avslöja att bland andra Thomas Andersson Wij och Robert Gustafsson är med i programmet, säger Joachim Sandberg, konstnärlig ledare för Nyårsglöd, i pressmeddelandet.

Nyårsglöd går av stapeln den 31 december 2022 mellan klockan 17:00-17:45. Arrangörer är Kalmar kommun och Destination Kalmar.

Hedda OttestamSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.