GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Försatt på fri fot efter misstanke om barnvåldtäkt

Den man i 20-årsåldern som greps vid Kalmarsundsparken på onsdagskvällen, misstänkt för att ha våldtagit en flicka under 15 år, har försatts på fri fot.
Åklagarmyndigheten i Kalmar. Arkivbild.
Åklagarmyndigheten i Kalmar. Arkivbild.
Foto: Kennerth Kullman/Mostphotos

Anledningen är att brottsmisstankarna har ändrats.

– Efter förhör så har vi rubricerat om ärendet till sexuellt utnyttjande av barn, förklarar kammaråklagare Magnus Ling som fattade beslutet att häva anhållandet under torsdagskvällen.

– Våldtäkt mot barn har en minimistraff på fyra år, medan sexuellt utnyttjande av barn har ett maximistraff på fyra år. Därmed försvann den obligatoriska häktningsgrunden, fortsätter han.

Mannen tros inte heller kunna påverka utredningen på ett negativt sätt av att vara i det fria. Nu fortsätter utredningen av det misstänkta övergreppet.