GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Förskolebarn i Lindsdal har prytt öppna förskolan med långa konstverk

Den 6 maj bjöd öppna förskolan i Lindsdal in till vernissage för att visa konstverk som barn från alla förskolor på orten skapat. Det handlar om tre meter långa tygstycken som prytts på olika vis och efter olika teman.
Publicerad 8 maj 2022
Suzann Carleson på öppna förskolan i Lindsdal, Clara Kvarnström och Sven Bohman samtalar om de fina konstverken som nu hänger på den stora väggen.
Suzann Carleson på öppna förskolan i Lindsdal, Clara Kvarnström och Sven Bohman samtalar om de fina konstverken som nu hänger på den stora väggen.Foto: Linus Gunnarsson

Öppna förskolan i Lindsdal har funnits i sina nya lokaler i fyra år. De har byggt upp miljön efter hand och vill att miljön ska spegla dess besökare.

– Vi vill inte ha någon tråkig konst utan det ska vara barnens avtryck och händer som ska synas här. Vi hade den här gigantiska väggen som är ljusgul och ful och funderade på hur ska vi göra här. Då startade vi upp ett samarbete med alla förskolorna i Lindsdal i syfte att synliggöra barnen och förskolorna, säger Suzann Carleson, på öppna förskolan i Lindsdal.

Suzann Carleson och Johnny Alfredsson på öppna förskolan Lindsdal.
Suzann Carleson och Johnny Alfredsson på öppna förskolan Lindsdal.Foto: Linus Gunnarsson

Samarbetet mynnade ut i ett projekt med regnbågstema och tre meter långa tygstycken.

– Sedan fick de olika förskolorna varsin kulör att förhålla sig till för att följa regnbågens färger. Sedan har de under ett år jobbat fritt med det här tyget på sitt vis och kunnat stoppa in det i sitt tema de arbetar efter. Det har varit som ett verktyg i deras ordinarie verksamhet.

Så fort öppna förskolan öppnade dörrarna till vernissagen strömmade det in barn och vuxna i lokalen. De flesta barnen var nog även glada när de gick, för då bjöds man nämligen på glass av Ica supermarket i Lindsdal.

– Barnen syns alldeles för lite i vårt samhälle överlag tycker jag. Vi vill ge tillbaka något till barnen och hänga upp och synliggöra att vi värdesätter deras fina konstverk.

Clara Kvarnström och Sven Bohman var mäkta stolta över att ha varit med och jobbat med de fina konstverken.
Clara Kvarnström och Sven Bohman var mäkta stolta över att ha varit med och jobbat med de fina konstverken.Foto: Linus Gunnarsson
Ebbe Sjö med storebror Olle. Ebbe går på Milstenen som jobbat ett konstverk med blått tema.
Ebbe Sjö med storebror Olle. Ebbe går på Milstenen som jobbat ett konstverk med blått tema.Foto: Suzann Carleson
Tage Waldemarsson och hans förskolekompisar från förskolan Smedjan har jobbat med guld och gult till sitt konstverk.
Tage Waldemarsson och hans förskolekompisar från förskolan Smedjan har jobbat med guld och gult till sitt konstverk.Foto: Suzann Carleson
Den stora gula väggen är nu prydd med förskolebarnens konstverk.
Den stora gula väggen är nu prydd med förskolebarnens konstverk.
Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.