Annons

Förslaget: Starta natthärbärge i Kalmar – ”Många saknar bostad”

I en motion till kommunfullmäktige föreslår Miljöpartiet att ett natthärbärge för Kalmars hemlösa öppnar.
Kalmar • Publicerad 28 februari 2023
Max Troendlé, gruppledare Miljöpartiet Kalmar.
Max Troendlé, gruppledare Miljöpartiet Kalmar.Foto: Karin Asmundsson

I motionen skriven till kommunfullmäktige vill partiet att kommunen ska ge Stadsmissionen i uppdrag om att öppna upp natthärbärge, som just nu saknas i kommunen.

I motionen skriver gruppledaren Max Troendlé (MP) att majoritetspartierna hänvisat till att det inte skulle finnas något behov av arbete enligt modellen ”Bostad först”, en modell som är framtagen för att minska hemlösheten i Sverige. Miljöpartiet håller däremot inte med majoritetspartierna i fullmäktige och menar det visst finns ett behov. Vilket man föreslår ett nattöppet härbärge som en början på att motverka hemlöshet i Kalmar.

”Vi ser återkommande människor som sover på gatorna i centrum, och något år tillbaka noterade Kalmarhem att andra tog tillflykt till deras källare för att få värme. Stadsmissionen vittnar om att många saknar bostad, och flera kalmarbor har sin adress registrerad hos dem för sin post. Stadsmissionen har tidigare berättat att det varje förmiddag kommer mellan fem och tio personer som saknar bostad till deras verksamhet för att värma sig, vila och äta efter att ha spenderat natten utomhus”, skriver partiet i sin motion.

Linn SvenssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons