GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Första kullen Kalmarutbildade läkare har tagit examen

De första Kalmarutbildade läkarna är klara. Nio av de fjorton som tagit examen väljer dessutom att stanna kvar för att börja jobba inom Region Kalmar län.
Publicerad 10 januari 2022

Det är de allra första studenterna på det regionaliserade läkarprogrammet vid Linköpings universitet, med studieort Kalmar, som nu har examinerats. Det var i början av sina studier som studenterna valde Kalmar som studieort och inför den sjätte termin, i januari 2019, flyttade de till Kalmar för de avslutande sex terminerna. De har undervisats i lokalerna på Länssjukhuset i Kalmar. Där har de deltagit på föreläsningar, skrivit tentor och gjort praktik på länssjukhuset, inom psykiatrin och på några av länets hälsocentraler.

Nio av de nyexade läkarstudenterna stannar kvar i länet och jobbar som underläkare inom Region Kalmar län, i väntan på att få göra sin allmäntjänstgöring.

– Det är oerhört glädjande att studenterna i vår första kull nu har gått hela vägen och tagit examen. Dessutom är det bra för Region Kalmar läns kompetensförsörjning, med tanke på att verksamheten nu får in nio nya underläkare. Denna resa från beslut om regionaliserat läkarprogram till nyutexaminerade läkare hade inte varit möjlig utan det starka samarbete som vi har haft med alla engagerade medarbetare inom Region Kalmar län, men även inom Linköpings universitet och Linnéuniversitet. Eftersom allt detta har varit helt nytt, har vi dessutom haft stor nytta av ett nära samarbete med alla studenterna i denna första kull, säger Ingvar Rydén, som är studieortsansvarig, i ett pressmeddelande.

Agnes AronssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.