GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Fortsatt låg vaccinationsvilja bland yngre: ”Avgörande för om restriktioner kan tas bort”

Förra veckan meddelade Region Kalmar län att över 70 procent av länets invånare över 18 år var fullvaccinerade – men att vaccinationsviljan bland yngre är sämre. Då var det omkring 37 000 personer under 40 år som inte hade bokat tid för en första vaccination. Nu ligger siffran på drygt 36 000.
Publicerad 31 augusti 2021 • Uppdaterad 31 augusti 2021
Genrebild
Genrebild
Foto: Mostphotos

”Det är också i dessa åldersgrupper där det förekommer mest smittspridning just nu. Det bästa sättet att skydda sig mot allvarlig sjukdom i covid-19 är att vaccinera sig. Andelen vaccinerade är också en av de parametrar som är avgörande för om restriktioner kan tas bort”, skriver Region Kalmar läns pressekreterare Rolf Asmundsson.

Man betonar att det finns gott om lediga tider för vaccination mot covid-19 vid nästan samtliga hälsocentraler och privata hälsovalsenheter i länet.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.