GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Fortsatt nedgång av sjuka i covid-19 och influensa

På fredagen meddelar Region Kalmar län att antalet insjuknade i covid-19 och influensa fortsätter att minska i länet. Dock kommer inte övervakningen av covid-19 att upphöra och uppmaningen om att stanna hemma vid symtom gäller fortfarande.
Publicerad 13 maj 2022
Smittskyddsläkare Lisa Labbé Sandelin
Smittskyddsläkare Lisa Labbé SandelinFoto: Agnes Aronsson, Linus Gunnarsson

– Övervakningen av olika virusvarianter, fortsatta vaccinationsinsatser, förebyggande åtgärder inom hälso- och sjukvården och omsorgsverksamhet där de med hög risk för allvarlig sjukdom vistas fortsätter. Vi kommer också att ha beredskap för en ökad testning och smittspårning om det behövs. Det är centrala åtgärder att upprätthålla under det kommande året, säger smittskyddsläkare Lisa Labbé Sandelin, i ett pressmeddelande.

Statistik från Folkhälsomyndigheten, som sträcker sig fram till och med den 8 maj, visar att 64,9 procent av befolkningen i länet som är 65 år och äldre har tagit en fjärde dos mot covid-19. Motsvarande siffra för hela landet ligger på 55,6 procent.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.