Fortsatta insatser på landsbygden: ”Mycket uppskattat”

Kalmar kommun har satsat miljoner kronor på bland annat motverkan av utanförskap.
Publicerad 17 september 2020
Foto: Wilhelm Nilsson/Pressbild

Kalmar kommun har sett landsbygden som en viktig del. Till exempel satsade man 55 miljoner kronor på fiber i 2 500 hushåll på landsbygden. En annan satsning är att motverka utanförskap i byarna. Den senare som togs i kraft för ett par år sedan då Läckeby Livs fick en så kallad servicepunkt i butiken, dit folket välkomnas för att umgås, dricka kaffe eller surfa på webben.

Nu har ytterligare en servicepunkt tillkommit, och det på Ica Nära i Rockneby. Konceptet är det samma som i Läckeby, och invånarna verkar vara precis lika nöjda i de båda orterna.

– Enligt de rapporter som jag har fått är servicepunkterna både bra och väldigt uppskattade, säger kommunstyrelsens ordförande Johan Persson (S).

Foto: Wilhelm Nilsson

Näst på tur i utvecklingen står Ica-butiken i Påryd. När ombyggnationen av butiken står klar, kan även lokalborna vända sig till servicepunkten. Huruvida om det blir någon samlingsplats i Halltorp är däremot oklart i nuläget. Kommunen följer läget kring etableringen av den nya livsmedelsbutiken, beroende på om det blir en bemannad eller obemannad sådan.

Wilhelm NilssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.