Annons

Fotbollsgrabbar samlade ihop 11 säckar skräp

I snålblåsten i tisdags kväll ägnade Kalmar Södra IF P09 tre timmar till att plocka skräp längs kusten, från Kalmar slott och söderut.
Publicerad 4 juni 2021
Går du ut och plockar skräp vet du att du alltid kommer hitta mycket, till skillnad mot om du går ut för att plocka svamp.
Går du ut och plockar skräp vet du att du alltid kommer hitta mycket, till skillnad mot om du går ut för att plocka svamp.Foto: Privat

20 ungdomar och sex ledare lyckades på den tiden fylla elva stora säckar med skräp: glasflaskor, metall, burkar, gladplast, hårda och mjuka plastförpackningar, plastpåsar, tryckimpregnerat virke, fimpar, snus, frigolit och badkläder.

”Barnen var så duktiga och kände sig stolta att få göra detta uppdrag och vi fick kommentarer från dem att denna aktivitet vill vi göra igen”, berättar ledaren Martina Cederqvist efteråt.

Annons

Städningen genomfördes i samarbete med ICA Supermarket Södercentrum som en del av Städa Sveriges och ICA Stiftelsens miljösamarbete ”Klara, färdiga, städa!”. För sitt arbete får nu laget några tusen kronor, som ska gå till en fotbollscup.

”Varje skräp i naturen är ett för mycket och nu såg Kalmar Södra IF P09 till att massvis med skräp försvann från sin närmiljö. Killarna gjorde en riktigt bra och värdefull insats”, kommenterar Josefin Warg på Städa Sverige.

Simon KarlssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons