Fotoklubb i fokus på sommarpremiär

Sommarens premiär av det populära evenemanget ”Tavlor i träden” på Krusenstiernska, blev en de luxe-variant när Kalmar Fotoklubb deltog med hela 14 fotografer som hängde sina foton runt om i trädgården.
Publicerad 17 juli 2021
I Krusenstiernska gården var det välbesökt denna högsommardag. Maria Klingbjer, Nadja Danielsson, Ida Zedig och Tove Zedig hade just sett barnoperan om Guldlock och slog sig ner i skuggan efteråt för energipåfyllning.
I Krusenstiernska gården var det välbesökt denna högsommardag. Maria Klingbjer, Nadja Danielsson, Ida Zedig och Tove Zedig hade just sett barnoperan om Guldlock och slog sig ner i skuggan efteråt för energipåfyllning.Foto: Sara Jonasson

Den första söndagen i juli levererade Krusenstiernska gården en mix av högsommarvärme, fläktande vindar och toner av opera i barnföreställningen Systrarna Guldlock och de magiska strängarna. Möblemangen i trädgården fylldes snabbt av fikasugna sällskap som dagen till ära kunde njuta av både trädgårdens blomsterprakt, fruktträdens lummiga omboning och på dess grenar, fotografier med varierande färger och motiv.

Delar av styrelsen från Oskarshamns fotoklubb hade gjort en gemensam utflykt till Kalmar den här söndagen och fick träffa likasinnade.
Delar av styrelsen från Oskarshamns fotoklubb hade gjort en gemensam utflykt till Kalmar den här söndagen och fick träffa likasinnade.Foto: Sara Jonasson

Totalt hängde 14 fotografer från Kalmar Fotoklubb upp sina alster den här dagen och tillsammans visade de på en sprakande mångfald av tekniker, motiv och teman för sitt gemensamma intresse. Här visades allt från gatufotografier till natur- och djurbilder liksom porträttbilder och fotokonst. Helena Erngård var mycket nöjd med dagen och hoppas att fler fått upp ögonen för klubben.

– Vi har haft många intressanta diskussioner om våra alster och vad fotografering som hobby kan innebära, och vi fick verkligen tillfälle att visa upp bredden inom klubben, ha skoj tillsammans och sprida fotointresset, summerar hon dagen efter.

Tips till dig som vill bli en bättre fotograf!

Vi bad några av Kalmar Fotoklubbs medlemmar att ge KalmarPostens läsare tips på hur de kan bli bättre fotografer.

• Börja i små steg, ha inte för höga förväntningar i början. Veronica Forsberg.

• Fastna inte i det tekniska. Ha roligt och försök att förmedla glädjen i dina bilder. Den bästa bilden är inte alltid den som är tekniskt perfekt. Bildspråket är viktigare. Sara Jonasson.

• Använd det du har. Många tror att bilderna blir bra om de skaffar en dyr kamera, men det handlar om att träna och öva. Gå en kurs eller gå med i en fotoklubb och lär dig knepen. Christer Granberg.

• Lär känna din kamera. Läs bruksanvisningen och lär dig hur bländare och slutartid fungerar. Att gå en fotokurs är ett bra steg att börja med. Göran Erlandsson.

bild 1/8
…liksom Joachim Haux.
Göran Erlandsson är en av klubbens veteraner och har varit medlem sedan 50-talet då han även arbetade på Skotte Foto. Hans bästa tips till andra fotografer är att bli vän med sin kamera.
Veronica Forsberg diskuterar bilder och fotografering med klubbens medlemmar.
Joachim Haux och Boppe Pernham i engagerat samtal mitt i Krusenstiernskas trädgård.
Kalmar Fotoklubb var premiärgäster på evenemanget Tavlor i träden. Här är det Veronica Forsberg, Ulla Geertsen Elm och Christer Granberg som diskuterar sitt gemensamma intresse. Evenemanget Tavlor i träden, arrangeras på Krusenstiernska varje söndag i sommar, till och med den 1 augusti.
Heléne och Mattias Gleisner från Ölands fotoklubb kom till Krusenstiernska för att inspireras av Kalmarklubbens alster.
Kalmar Fotoklubbs nytillträdda ordförande Helena Erngård höll i trådarna den här dagen och kunde glatt konstatera att även foto i olika former lockade besökarna att lyfta blicken den här dagen.
Ulla Geertsen Elm var en av klubbens utställare den här dagen…
…liksom Joachim Haux.
Göran Erlandsson är en av klubbens veteraner och har varit medlem sedan 50-talet då han även arbetade på Skotte Foto. Hans bästa tips till andra fotografer är att bli vän med sin kamera.
Sara JonassonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.