Framför polisens ögon: 500-lappar ramlade ur byxorna på nervös langare

En man i 20-årsåldern åtalas efter att ha åkt från Malmö till Kalmar, och här sålt ett parti cannabis för närmare 60 000 kronor.
Publicerad 27 maj 2021 • Uppdaterad 28 maj 2021
Framför polisernas ögon börjar 500-lapparna trilla ut ur mannens fickor, där han gömmer närmare 60 000 kronor. Av de sju förpackningar cannabis han haft med sig från Skåne har han två kvar när husrannsakan görs. Övriga fem hittas i köparens källarförråd.
Framför polisernas ögon börjar 500-lapparna trilla ut ur mannens fickor, där han gömmer närmare 60 000 kronor. Av de sju förpackningar cannabis han haft med sig från Skåne har han två kvar när husrannsakan görs. Övriga fem hittas i köparens källarförråd.Foto: Ur Polisens förundersökning

I mitten av september förra året noterar en civil polispatrull tre unga män längs Södra vägen som väcker deras intresse. En av männen försvinner från platsen medan de två andra går in i en lägenhet, där polisen en stund senare gör husrannsakan.

Mannen som öppnar dörren är märkbart påverkad, han är nervös och verkar gömma något i byxorna - som visar sig vara kontanter när 500-lappar börjar trilla ut.

Allt som allt har mannen 58 900 kronor på sig som han har fått, som betalning för 476,2 gram cannabis, av den man som setts på Södra vägen och som avlägsnat sig. Vid husrannsakan i den mannens källarförråd hittas narkotikan.

Säljaren har även kvar två bitar cannabis som väger 192,5 gram cannabis, och som hittas i lägenheten han befinner sig i.

Han har nu åtalats för narkotikan han sålt och för narkotikan han haft kvar.

I förhör säger han sig ha blivit tvingad att åka till Kalmar och leverera narkotikan, av män i Malmö. Han har blivit misshandlad och hotad och känt sig tvungen att göra som de säger. Han vill inte uppge deras namn av rädsla för repressalier.

Simon KarlssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.