Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Fredrik från Kalmar driver förlag

”Det är viktigt att det finns förlag som värnar om den litteratur som inte först och främst är kommersiell”, tycker Fredrik Wollentz.
Fredrik Wollentz
Fredrik Wollentz
Foto: Jeka Bustamante

Fredrik Wollentz driver tillsammans med några vänner Vendels förlag, som bildades 2017 och inriktar sig på essäistisk, poesi och dramatik.

Fredrik är uppvuxen i Kalmar men bor nu i Malmö. Han har tidigare studerat vid Skurups skrivarlinje, är utbildad skrivpedagog och har varit redaktör för tidskriften Ordkonst. På fritiden försöker han läsa så brett som möjligt, såväl poesi som prosa.

Fredrik sitter i poesiredaktionen på Vendels förlag, och de får in en stadig ström på två- eller trehundra manus om året, men det är bara en bråkdel av dem som publiceras.

– Det är viktigt att det finns förlag som värnar om den litteratur som inte först och främst är kommersiell, som publicerar det som är bra utan att väga in ekonomiska faktorer. Förhoppningsvis kan vi bidra med något till det litterära landskapet i Sverige. Många förlag vågar inte publicera poesi och därför tycker jag att det vi gör på Vendels förlag känns betydelsefullt, säger Fredrik Wollentz i ett pressmeddelande.

Läs mer