unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Nyheterarrow-down
  2. Livsstilarrow-down
  3. Kultur & Nöjearrow-down
  4. Familjarrow-down
  5. Sport
  6. E-tidning
  7. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!

Fredriksskans blir konsertarena – plats för 20 000

Kalmar kommun har storslagna planer för Kalmar FF:s tidigare hemmaborg Fredriksskans. Arenan ska renoveras och byggas om för att kunna erbjuda internationella artister. Som konsertarena kommer Fredriksskans att kunna ta emot upp till 20 000 personer.

Målet är fyra till sex internationella konserter per år. Kommunen blir inte arrangör men kommer att erbjuda en färdig lösning för arrangörer.

Enligt Johan Persson, (S) kommunstyrelsens ordförande i Kalmar kommun, beräknas varje konsert ge 35 miljoner kronor, vilket kan jämföras med Ironman som varje år ger 43 miljoner kronor till Kalmarregionen.

– Vi har de senaste åren etablerat oss som ett av landets främsta besöksmål. Det har handlat om satsningar på evenemang som Ironman men också om sommarteater i Krusenstiernska gården, storsatsningen på Kalmar Slott och på bryggor med strandpromenader. Gensvaret har varit väldigt stort. Antalet besökare har ökat kraftigt men också sysselsättningen i hela besöksnäringen, säger Johan Persson (S) kommunstyrelsens ordförande i Kalmar kommun, i ett pressmeddelande.

Arenan är tänkt att bli en av Sveriges bästa arenor för utomhuskonserter och ska även rymma allt från skol- och friidrott till idrottsevenemang. Redan nu är Sveriges största agilitytävling inbokad på Fredriksskans den 11-18 juli 2021.

Man har redan fört dialog med musikbranschen för att arenan ska erbjuda rätt lösningar.

− Vi ser med spänning hur staden investerar i framtiden och kulturen och vågar tänka stort under dessa tuffa tider. Vi på FKP Scorpio har i samarbete med Destination Kalmar stora ambitioner för konserter och evenemang med både internationella och nationella artister. Förhoppningarna på regionen, staden och nya Fredriksskans är höga, säger FKP Scorpio Sveriges VD Bozo Rasic, i ett pressmeddelande.

Dessutom kommer det satsas på att utveckla Kalmar som mötesdestination genom att starta en Convention Bureau, som blir en del av Destination Kalmar. Målet är att få fler att välja Kalmar för sitt möte eller sin konferens.

– Hotellen och mötesindustrin har drabbats hårt av pandemin och det är därför viktigare än någonsin att vi arbetar strategiskt för att värva möten och konferenser till Kalmar, på samma sätt som vi gör med evenemang. Dessutom är mötesindustrin i förändring och det tar med oss in i planeringen från start, säger Pär Israelsson, som är evenemangschef på Destination Kalmar.

Under 2021 kommer det framför allt att handla om att bygga upp de verksamheterna.

− Det är långa ledtider både när man värvar möten och evenemang, så det kommer att dröja ett tag innan vi ser resultatet. Kalmar har byggt upp en bra bas av återkommande evenemang och vi har en tydlig evenemangsstrategi. Nu gäller det att vi är redo att arbeta vidare efter pandemin. Vi måste också bygga upp bra förutsättningar att ta emot möten och evenemang under perioder när det finns restriktioner, säger Pär Israelsson.

– När pandemin slog till och det mesta stängde ner så funderade vi på hur planen ska se ut för de kommande åren. Ett konkret och målinriktat arbete startade för att ytterligare förstärka Kalmar som besöksmål. Jag är därför glad över att kunna vara med och presentera både satsningen på att starta en Convention Bureau och på Fredriksskans Arena. Det sänder en väldigt tydlig signal om att vi ska fortsatt framåt i Kalmar, säger Johan Persson (S) kommunstyrelsens ordförande i Kalmar kommun.