GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Friskis kommer med containergym till skolgård

Friskis & Svettis tar upp kampen mot ökat stillasittande bland barn och unga.
Publicerad 18 oktober 2021
Foto: Pressbild

I oktober är det nämligen premiär för deras pop up-gym som ska inspirera elever i skolan till rörelse och aktivitet. Containergymet åker nu på en Sverigeturné och den 26-27 oktober parkerar man på Tallhagsskolan.

– Det ska bli superkul. Vi kommer att ha folk från Friskis på plats. Första dagen kommer vi att ha en hel del av idrottslektionerna tillsammans med idrottslärarna. På rasterna kommer det bli tävlingar och aktiviteter. Vi kommer även prata om träning, mat och vila. Det kommer även finnas på plats för spontanträning, säger Oskar Anneborg, träningsansvarig i Friskis Kalmar

Containergymet som parkeras vid skolan är ett fullt utrustat gym och Oskar hoppas att man kan få fler ungdomar att hitta till träningen.

– Det är ett av våra viktigaste samhällsengagemang. Det är så många som slutar med lagsporter under den här åldern i högstadiet. Då vill vi vara en naturlig del där man kan fortsätta med träning utan prestationskrav. Då är det oftast gymmet som lockar bland unga.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.