GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Fröling: "Det var för bra för att vara sant”

Han är främst känd inom fotbollskretsar. Men det går inte att utesluta att Nils Fröling är hela Kalmars Golden Boy. Nu ekar hans prestationer på planen hela vägen ut i Europa, där ”Nisse” nu rankas som en av de 80 bästa talangerna.
– Grabbarna började undra. Jag var helt övertygad om att det var rena felaktigheter, säger Nils Fröling.
Fröling återfinns på den hedersamma Golden Boy-listan, tillsammans med storspelare såsom Håland, Sancho och Kulusevski.
Fröling återfinns på den hedersamma Golden Boy-listan, tillsammans med storspelare såsom Håland, Sancho och Kulusevski.
Foto: Wilhelm Nilsson

Nils Fröling

Ålder: 20.
Familj: Mamma Maria Kronesäter Fröling, pappa Mats Fröling och storebror Karl Fröling.
Uppväxt: Född i Dallas, USA, men flyttade som tvååring till kanadensiska Québec. I åtta-årsåldern flyttade familjen till Stockholm.
Beskriv dig själv: Lugn och tar dagen som den kommer.
Aktuell: Nominerad till Golden Boy.

Godmorgon, när klev du upp i dag?

– Klockan ringer varje dag klockan 8. Jag lägger mig strax innan midnatt för att få mina åtta timmars sömn.

Hur startar du helst dagen?

– En skål gröt som toppas med frusna bär.

Vilken tid gillar du bäst?

– Våren. Det är inte så varmt då, det är skönt för en ”ginger” som mig – då jag slipper bränna mig. Skämt åsido, jag gillar när det är lite kyligare på morgonen och temperaturen sedan stiger under dagen.

Vad tänkte du när du fick veta att du blivit nominerad till ”Golden Boy”?

– Jag vaknade och såg på Fotbollskanalen att jag och (Dejan) Kulusevski var nominerade. Då trodde jag att det var för bra för att vara sant och släppte det. Någon timme senare kom jag till träningen och grabbarna undrade. Jag sade att det måste vara felaktig information. Folk började gratta och Expressen ville göra en intervju – först då kunde jag greppa det.

Vi leker med tanken. Nils Fröling går förbi Håland, Sancho och Kulusevski, och vinner priset. Hur firar du?

– Ärligt talat, jag är inte en person som gillar att fira saker. Inte ens större födelsedagar. I så fall skulle jag åkt hem till familjen och umgåtts med nära och kära.

Varför valde du att satsa på fotbollen?

– Genom åren har jag provat på allt. Baseball, ishockey, tennis, ridning, handboll, fotboll... Fotbollen var det som jag tyckte var roligast – därför blev det så.

Foto: Wilhelm Nilsson

Varför blev det just Kalmar FF?

– Mitt kontrakt med Åtvidaberg gick ut, och vi satte oss ner för att diskutera. Klubben hade andra ambitioner än vad jag hade då. Sen dök Kalmar upp i bilden och då kändes det genast intressant.

Hur mycket betyder det att Nanne Bergstrand är tillbaka i KFF?

– Otroligt mycket! Inte bara för oss spelare, utan hela klubben och staden. Nanne kommer med väldigt bra idéer om vad vi behöver förbättra och sådant. Han var dessutom den som gav mig chansen när han var här sist. Så visst känns det tryggt att ha honom tillbaka.

Hur är det att spela inför tomma läktare i tider som dessa?

– Tråkigt, såklart. Man hade önskat att supportrarna var här och stöttade oss. Vi vet att de sitter hemifrån och hejar på oss i stället. Då vill man försöka ge tillbaka.

Har du några matchritualer?

– Jag sätter bollen i nät precis innan jag går tillbaka till omklädningsrummet efter värmningen. Det är ett måste för att få känna på nätet.

Person/personligheter du ser upp till?

– Mina föräldrar. De har alltid stöttat mig och min bror. Jag flyttade hemifrån tidigt, vilket de också gjorde som unga, så visst har dem gett mig mycket kärlek och stöd i det också.

"Don't worry about a thing"

Hur skakar du av dig en förlust?

– Jag är en tävlingsmänniska, så ibland kan det sitta i ett par dagar. Nanne har sagt att vi får vara hur arga som helst efter en match, men dagen efter ska vi ha fullt fokus på nästa match.

Bästa fotbollsminne?

– När jag gjorde mina debuter i allsvenskan och U21-landslaget. Båda matcherna, om man enbart räknar tävlingssammanhang, gjordes på Guldfågeln. Just den allsvenska debuten är jag lite extra nöjd med – vi vann över Malmö med 3–0.

Motto?

– Don't worry about a thing. Det är från Bob Marley-låten. Mamma sade det alltid till mig när jag var yngre. Nu har jag tatuerat in det på armen – mamma har skrivit det.

Hur varvar du ner?

– Då är jag helst för mig själv och tar det lugnt hemma framför tv:n, ifall jag är trött. Ibland drar man och käkar, eller hittar på något, med några från laget.

Vad läser/lyssnar eller tittar du helst på?

– Helst tittar jag på The Big Bang Theory. Det är tredje gången nu, eftersom jag tycker det är ett så himla intressant program. Läser gör jag knappt, mer än tidningar då. Det blir en hel del musik – helst rap, reggae och rock. Några favoritartister har jag inte.

Foto: Wilhelm Nilsson

Tre kändisar du skulle vilja bjuda på middag?

– Zlatan är ju given... Också Bob Marley förstås! Det får bli de två.

Vad skulle du bjuda på, eller får kocken laga maten?

– Jag tycker om att laga mat så den står jag för. Toast Skagen till förrätt, oxfilé med rotfrukter till huvudrätt och en hallonsorbet till desserten.

Du dras just nu med en knäskada. När får vi se dig på plan igen?

– Förhoppningsvis så fort som möjligt, men jag vill absolut inte stressa fram något. Det får ta den tid det tar för att läka bra. Men det går åt rätt håll. Nu kan jag gå utan kryckor även om det tar dubbelt så lång tid som i vanliga fall.

Läs mer