Annons

Frontalkrock på Ölandsbron – man åtalas för grov vårdslöshet

Övervakningsfilm från Ölandsbron visar hur en vit bil vinglar mellan körfälten. Det slutar med en frontalkrock med en mötande bil. Nu åtalas en man i 45-årsåldern för grov vårdslöshet i trafik.
Publicerad 26 februari 2023 • Uppdaterad 13 mars 2023
Bild från olyckstillfället.
Bild från olyckstillfället.Foto: Ur polisens förundersökning

Det är runt midnatt mellan den 7 och 8 augusti. I en bil sitter en man och kvinna, de pratar om kommande veckas fjällvandring. Plötsligt ser de en bil som svänger kraftigt åt sitt vänster så att den kör in i fronten på deras bil.

Kvinnan i bilen berättar i förhör att det var en helt oväntad sväng och till synes helt oprovocerat. Mannen och kvinnan berättar att de fick smärtor i bröstet efter bältet och airbagen. Kvinnan fick även nacksmärtor.

Annons

Föraren i den andra bilen, en man i 45-årsåldern, säger i förhör att han inte minns något från olyckan samt två dagar efter det hände. Han berättar dock att han hade haft en infektion i kroppen under senaste året och att han under tiden haft återkommande feber. Efter olyckan hade läkarna sagt till honom att han hade en blodförgiftning, denna kan ha funnits under en längre tid men att han fick diagnosen först efter olyckan. Han misstänker att allt detta kan ha bidragit till hans körning. Dessutom säger han att han under dagen hade planterat blommor som är giftiga och att han kanske fick i sig något av detta som kan ha påverkat körningen.

Mannen åtalas nu för grov vårdslöshet i trafik. Han nekar till brott.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons