Annons

Full bilist körde i fel färdriktning på E22 – krockade med lös ko

Publicerad 4 augusti 2023
Rattfylleri, genrefoto
Rattfylleri, genrefotoFoto: Pia Larsson/Mostphotos

Det var runt midnatt som polisens ledningscentral fick in ett flertal samtal om en lös ko på E22 mellan Mönsterås och Kalmar. Strax därefter inkom även samtal där allmänheten reagerade på en bilist som körde vingligt på samma väg.

– Flera patruller larmades till E22, säger polisens presstalesperson Sara Andersson.

Annons

Polisen fick syn på bilen som vid det tillfället körde på fel sida av vägen mot färdriktningen. Polispatrullen fattade beslutet att preja bilen av vägen.

Därefter anträffades kon påkörd i närområdet, och det visade sig att bilen som polisen fått stopp på hade skador som stämde överens med en kollision med en ko.

– Jag har förstått det som att kon dog tyvärr. Men det blev inga personskador, säger Sara Andersson vid polisen.

I den prejade bilen färdades endast en person, föraren, som är en man i 60-årsåldern. Han blåste positivt i polisens sållningsinstrument och misstänks nu för rattfylleri. Mannen var så pass berusad att han omhändertogs för tillnyktring, enligt LOB - lagen om omhändertagande av berusade personer.

Han misstänks nu för grovt rattfylleri, grov vårdslöshet i trafik samt smitning från trafikolycka.

Agnes AronssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons