unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Nyheterarrow-down
  2. Avdelningararrow-down
  3. E-tidning
  4. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!

Full chaufför stoppade munstycket i näsan när nykterhet skulle kontrolleras

Lastbilschauffören var så berusad att polisen knappt klarade genomföra utandningsprov på honom. Mannen stoppade munstycket i näsan och sög på det.
Foto: Gudellaphoto/Mostphotos

Kalmarposten har tidigare skrivit om den farliga körning mannen genomförde med sin lastbil den 8 december då han var på väg till Kalmar.

Ett vittne såg på E22 söder om Kalmar hur illa ställt det var, och bestämde sig för att följa efter. Han såg hur lastbilen i sista stund avbröt en omkörning precis innan vägen gick från två- till enfilig, hur lastbilen krängde kraftigt på vägbanan åtta-tio gånger, hur den nästan körde in i mitträcket, ner i diket och in i en skylt.

Framme vid resmålet väntade polisen på den 37-årige mannen, som visade sig ha 2,58 promille alkohol i blodet vid testtillfället. Då hade dock patrullen fått göra ett flertal försök för att lyckas. Vid rättegången som hölls nyligen berättade en av polismännen att:

"NN hade svårt att ta på sig skorna och att stå upprätt och att fyra till fem utandningsprov misslyckades och att NN därvid bl.a. vid ett tillfälle stoppade munstycket i näsan och vid ett annat sög på det samt att NN somnade i polisbilen och på stationen, vilket ledde till att ambulans tillkallades.”

37-åringen hävdar eftersupning. Han säger sig ha halsat en flaska starksprit efter att ha stannat, men innan poliserna hann fram till honom. Detta avfärdas inte helt oväntat av tingsrätten, som nu har dömt mannen för grovt rattfylleri.

Straffet blir fyra månaders fängelse. I och med att det rör sig om en utländsk medborgare får han sitta kvar i häktet i väntan på anstaltsplacering.