GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Full lastbilschaufför höll på att ramma kvinna och barn

Den 63-årige utländske lastbilschauffören dömdes på fredagen till tre månaders fängelse för grovt rattfylleri.
Publicerad 11 september 2021
Kalmar tingsrätt dömer mannen till tre månaders fängelse. Arkivbild.
Kalmar tingsrätt dömer mannen till tre månaders fängelse. Arkivbild.
Foto: Agnes Aronsson

Det var den 25 augusti som polisen lyckades få stopp på den tunga lastbilen på E22, efter att flera andra bilister slagit larm. Alkoholhalten uppmättes till 1,6 promille i blodet.

Ett av vittnena, en kvinna, vittnade vid rättegången som hölls nyligen. Kalmar tingsrätt skriver:

”Åsyna vittnet NN har på ett mycket detaljerat och självupplevt sätt återgett sina iakttagelser från när hon under en längre sträcka legat bakom aktuellt fordon. Hon har beskrivit hur lastbilen näst intill rammat bilen hon och hennes son färdades i när de försökt köra förbi lastbilen, hur lastbilen näst intill kolliderat med ytterligare två fordon, hur lastbilen varit på väg ned i diket, med den följden att vägstolpar körts sönder samt hur lastbilen svajat över körbanan.”

Rätten slår fast att 63-åringen varit berusad och att han kört på ett ”mycket trafikfarligt” sätt med ett tungt fordon en ”mycket lång sträcka och tid”. Något annat än fängelse kan inte komma i fråga och längden bestäms till tre månader.

Mannen har suttit häktad sedan han greps och blir kvar i häktet tills han förs över till anstalt eller tills han avtjänat sitt straff.

Simon KarlssonSkicka e-post
Så här jobbar kalmarposten med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.