GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Fyra unga män begärs häktade misstänka för mordet i Berga

Fyra personer begärs nu häktade för mordet på Runvägen i Berga i Kalmar, som inträffade under Valborgsmässoafton den 30 april.
Publicerad 4 maj 2022
En minnesplats på Runvägen där mordet skedde.
En minnesplats på Runvägen där mordet skedde.Foto: Linus Gunnarsson

Det var på lördagskvällen vid 23.30-tiden som polisen larmades till Runvägen där ett tiotal personer ska ha varit inblandade i ett bråk utomhus. En man i 25-årsåldern skadades allvarligt och fick föras med ambulans till sjukhus. Han avled av sina skador under söndagen.

Nu begärs fyra personer häktade vid Kalmar tingsrätt, samtliga misstänka för mord. Tre av dem är folkbokförda i Kalmar län. Två av männen som begärs häktade är i 20-årsåldern (varav den ene står skriven i Kronobergs län), en är i 25-årsåldern och den fjärde är under 18 år.

Åklagaren menar att det finns risk att männen kan undanröja bevis eller avvika för att slippa straff, och begär dem därför häktade. Åklagaren begär också tillstånd att ålägga de misstänkta restriktioner under tiden de är frihetsberövade, så som att de inte får lov till samsittning, gemensam vistelse, inte får följa nyhetsmedia, inneha tidskrifter eller ta emot besök.

Agnes AronssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.