GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Gallerihelg i Kalmar: ”Visa upp det rika konstliv som finns”

Publicerad 27 oktober 2022
Från vänster till höger: Lotta Ratio, Johan Hjärtstrand, Jonas Hellberg, Ritha Mickelsson och Annelie Berglund.
Från vänster till höger: Lotta Ratio, Johan Hjärtstrand, Jonas Hellberg, Ritha Mickelsson och Annelie Berglund.Foto: Pressbild

Kalmars gallerier och Kalmar konstmuseum anordnar en galleri-helg i Kalmar. Helgen den 29-30 oktober kommer gallerierna att hålla öppet samtidigt med extra generösa öppettider.

– Vi vill tillsammans visa upp det rika konstliv som finns i Kalmar. Under den här helgen erbjuder gallerierna och Kalmar konstmuseum publiken sju olika utställningar. Kalmar har aldrig haft så många gallerier som idag. Vi vill samarbeta för publiken och besökarnas bästa. Ett bra tips är att gå en guidad vandring mellan gallerierna, den är gratis och öppen för alla, säger Jonas Hellberg, på Persona galleri och en av galleristerna i Kalmar, i ett pressmeddelande.

Det är konstvetaren Fred Johanson som under lördagen erbjuder en guidad vandring mellan gallerierna och berättar om stadens arkitektur på vägen. Guidningen startar klockan 12:30 vid Kalmar konstmuseum.

Följande konstnärer ställer ut under Galleri-helg Kalmar:

Susana Hesselberg i Rotundan, Ivar Jung på Galleri 28, Monica Strandberg på Galleri Svalan, Edita Voveryte på Teatergalleriet, Matilda Cederqvist, Alvar Olofsson, David Petersson och Miriam Kronstrand på Persona galleri, Mito Komatina, Sofia Linder och Shai Dahan på Kalmar konst och ram samt Sydosten United 2022 på Kalmar konstmuseum.

Öppettiderna är gemensamma: Lördag 29/10 klockan 11:00-15:00 och 18:00-20:00. Söndag 30/10 klockan 11:00-15:00.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.