GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Gänget bakom musikal vill att Kalmarborna sänder in minnen

Under tisdagen samlades gänget bakom musikalen IVAR på Norra Långgatan 51 i Kalmar – i det som var Ivar Kreugers födelsehem. Regissören Mia Nilsson, manusförfattaren Jonas Hellberg och kompositören Michael Ländin presenterades tre nyheter om musikal-produktionen, som kommer spelas på Kalmar teater.
Publicerad 31 maj 2022
Ulrika Einebrant, Jonas Hellberg, Mia Nilsson och Michael Ländin. Foto: Privat
Ulrika Einebrant, Jonas Hellberg, Mia Nilsson och Michael Ländin. Foto: Privat

Dels kommer fyra nya extra-föreställningar släppas för att möta det stora publikintresset, det lanseras ett digitalt museum – ”Kreuger online”, och Ulrika Einebrant anställs som produktionsassistent. Ulrika har en bakgrund från teatergruppen Kompani Error och som guide och skådespelare på Kalmar slott, och hon får bland annat ansvar över kostym.

— Jag ser fram emot att få vara med under den här resan. Jag kommer lägga in en hög växel för att allt ska hinnas med till premiären, säger Ulrika Einebrant i pressmeddelandet.

Den andra nyheten, ”Kreuger Online”, är en digital samlingsplats där de vill samla allt som har med Ivar Kreuger, tidsepoken och tändsticksindustrin i Kalmar att göra.

— Sedan vi startade arbetet med musikalen har många Kalmarbor hört av sig för att visa bilder och föremål från Kreuger-tiden. Det är händelser som bara ligger några generationer bort. Därför uppmanar vi alla som har minnen, föremål och berättelser att skicka in sina bidrag till oss som vi sedan publicerar på vår hemsida och i sociala medier. Det blir ett slags digitalt museum för alla som vill lära sig mer, säger Jonas Hellberg i pressmeddelandet.

Musikalen som nu har sålt över 2 000 biljetter har premiär den 16/9 2022 på Kalmar teater.

— Alla som vill ska självklart få se föreställningen. Kalmarborna kommer älska den här historien, säger Michael Ländin i pressmeddelandet.

Agnes AronssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.