GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Genade och körde ner vägskylt – smet från olycksplatsen

En man i 40-årsåldern var på väg till jobbet när han genade i en kurva vid Daléngatan i Kalmar. Genvägen visade sig dock vara mindre lyckosam då han körde upp på en refug och körde sedan ner en vägskylt.
Publicerad 23 november 2021
Genrebild.
Genrebild.Foto: Mostphotos

I förhör berättar mannen att han stannade sin bil 30-40 meter från platsen och att hans hans första tanke var att köra till bilverkstaden då bilen hade fått skador efter händelsen. Vägskylten låg inge på vägbanan och var inte någon fara för trafiken. Han hade ingen aning om att han var tvungen att ringa någon eller ta ansvar för olyckan.

Tingsrätten konstaterar att mannen har erkänt att han kört ner vägskylten och lämnat utan att lämna någon upplysning om trafikolyckan. Att han inte hade kunskap om att man ska anmäla olyckan spelar ingen roll.

Därför döms mannen för smitning från trafikolycksplats. Påföljden blir dagsböter på 40 om 420 kronor, totalt 16 800 kronor.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.