Godiskedjan Kandyz vill öppna butik i Kalmar

Med 32 butiker runtom i Sverige tar Kandyz nu sikte på Kalmar. Till sommaren hoppas man kunna erbjuda Kalmarborna 850 sorters godis, glasscafé och en Delicato outlet.
Publicerad 21 februari 2023
Kandyz-butik.
Kandyz-butik.Foto: Pressbild

– Vi vill att kunden ska få en wow-känsla, så det blir en grej att åka till godisbutiken, säger Sonny Hedblom, vd.

Det var Sonny Hedblom och vännen Dennis Söderhäll som tillsammans startade Kandyz för tio år sedan. Vad som började som varsin butik i Stockholm utvecklades snabbt till en kedja med franchisetagare på över 30 platser i landet. Men en butik i sydöstra Sverige saknas.

– Vi finns inte på östkusten nedanför Stockholm, det är tomt där på kartan. Vi har alltid pratat om att vi vill etablera oss i Kalmar för att höra vad ni som bor där tycker om våra godisaffärer. Turen har kommit dit helt enkelt! säger Sonny.

Sonny Hedblom, vd för Kandyz.
Sonny Hedblom, vd för Kandyz.Foto: Pressbild

Han hoppas att de ska kunna öppna en butik i Kalmar redan till sommaren, men var någonstans är ännu oklart. De tidigare Kandyz-butikerna tar i genomsnitt upp en yta på 300 kvadratmeter styck, så det behövs en stor lokal.

– Vi vill etablera oss så fort som möjligt och har kontakt med flera hyresvärdar. Nu letar vi efter en person som vill bli egenföretagare som ska jobba med vårt koncept. Så det är en liten process innan vi kommer igång men har vi lite stolpe in så öppnar vi till sommaren. Hittar vi inte rätt person eller lokal så jobbar vi vidare.

Hedda OttestamSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.