GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Granskning: Samverkan mellan regionen och kommuner kring psykisk ohälsa hos äldre

Inom Region Kalmar län har revisionen en central roll när det gäller att garantera insynen i och kontrollen av all verksamhet som regionen ansvarar för. Revisorerna har nu granskat samverkan mellan regionen och sex av länets kommuner kring psykisk ohälsa bland äldre. Resultatet var inte tillfredsställande för revisorerna.
Publicerad 13 september 2021
Foto: Linus Gunnarsson

”Den sammanfattade bedömningen är att regionen och kommunerna inte helt bedriver en ändamålsenlig verksamhet och ett tillräckligt bra samarbete i enlighet med gällande lagar som syftar till att främja äldres psykiska hälsa”, skriver Region Kalmar län.

Revisorerna har nu satt upp ett antal punkter med rekommenderade åtgärder och önskar svar från regionstyrelsen senast den 21 december 2021.

Några av de rekommenderade åtgärderna är att:

• utvärdera äldres tillgång inom regionen till specialistpsykiatrin samt primärvårdens öppenvårdspsykiatri.

• genomföra en målgruppsanalys av den aktuella gruppen och arbeta fram konkreta handlingsplaner utifrån resultatet. Här ska man även säkerställa att äldre från andra kulturer ingår i analysen.

• utveckla uppföljning och rapportering gällande äldres psykiska hälsa och koppla detta till ambitioner och mål.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar kalmarposten med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.