GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Gräsklippning på midsommar ledde till misshandel

En kvinna i 40-årsåldern från Nybro döms för misshandel och hemfridsbrott som skedde på midsommarafton förra året.
Publicerad 5 november 2022
Kalmar tingsrätt
Kalmar tingsrättFoto: Agnes Aronsson

Sill och potatis byttes ut mot misshandel och hemfridsbrott. En konflikt som pyrt under en tid blossade upp i samband med gräsklippning på midsommarafton.

En kvinna i 40-årsåldern blev irriterad över gräsklippningen och en högljudd ordväxling startade mellan parterna. Kvinnan hoppade över staketet och gick mot grannarnas ytterdörr. Delar av händelsen filmas och där framkommer det att kvinnan hindrar grannkvinnan från att stänga sin dörr och vägrar lämna trädgården trots upprepade uppmaningar samt ger grannkvinnan en örfil som träffar kinden.

Kvinnan döms för misshandel och hemfridsbrott, men frias från olaga hot då det inte kan bevisas.

Påföljden blir villkorlig dom och dagsböter på 50 om 210 kronor, totalt 10 500 kronor.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.