Gripna på Öland tros ha rånat äldre kvinna i Kalmar

Åklagaren begär nu att den 27-årige mannen och den 31-åriga kvinnan ska häktas för rån och flera stöldbrott på Öland.
Publicerad 19 maj 2021
Åklagarmyndigheten och Polisen i Kalmar har mycket att reda ut gällande det anhållna paret. Arkivbild.
Åklagarmyndigheten och Polisen i Kalmar har mycket att reda ut gällande det anhållna paret. Arkivbild.Foto: Agnes Aronsson

Paret greps i söndags på Ölands köpstad. En person på Sjöbergs gata i Färjestaden hade då blivit av med föremål efter att ha släppt in en man och en kvinna som bett att få låna toalett.

Nu begärs 27-åringen och 31-åringen häktade för flera brott den senaste tiden:

– Grovt egenmäktigt förfarande samt försök till stöld genom inbrott på Sjöbergs gata i Färjestaden den 16 maj.

– Stöld genom inbrott och försök till stöld genom inbrott på Nybrovägen i Färjestaden den 13 maj. Här gäller det två äldre kvinnor som båda fick påhälsning av en man och en kvinna som bad att få låna toalett. Efteråt saknade en av kvinnorna två vigselringar.

– Grov stöld på Ölands folkhögskola den 13 maj. Även här handlar det om att en man och en kvinna knackat på hos en person och lånat toalett.

– Rån på Ståthållaregatan i Kalmar den 10 maj.

Rånet gäller den kvinna i 90-årsåldern som bestals på sin handväska när en man trängde sig in i hennes bostad i förra veckan. En kvinna höll vakt medan mannen slet åt sig väskan, och den gamla kvinnan fick ont i armen när hon höll emot.

Det är troligt att paret allt eftersom utredningen fortsätter kommer att knytas till fler av de stölder och inbrott som skett i framförallt Färjestaden den senaste tiden.

– Ja, det finns fler misstankar mot dem, som jag inte har hunnit konkretisera riktigt än. Men det kan bli mer, säger kammaråklagare Jacob Semark.

Häktningsförhandlingen hålls på Kalmar tingsrätt under onsdagseftermiddagen.

Simon KarlssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.