Annons

Grovt rånförsök vid bensinmack och mordförsök dagen efter – ung man åtalas

Den 21-åriga man som misstänks ha försökt att råna en mack i Kalmar åtalas nu för försök till grovt rån och försök till mord vid ett annat tillfälle.
Det var i mars som mannen ska ha försökt att hota till sig pengar på en mack och knivskurit personal, så pass illa att kassapersonalen fick livshotande skador.
Kalmar • Publicerad 27 september 2022
När personalen inte lyckades att logga in i kassasystemet för att ta ut pengarna blev mannen knivhuggen i låret och i ena armen, så pass svårt att skadorna var livshotande.
När personalen inte lyckades att logga in i kassasystemet för att ta ut pengarna blev mannen knivhuggen i låret och i ena armen, så pass svårt att skadorna var livshotande.Foto: Polisen

Det var den 25 mars i år som den åtalade mannen ska ha försökt att råna en mack på Borgmästaregatan i Kalmar. Inne på macken den aktuella kvällen jobbade en man i kassan och i butiken fanns även två besökare.

Den misstänkta mannen ska då ha tryckt upp kassapersonalen mot väggen med en kniv mot mannens hals och hotat med att han skulle ”skära halsen av honom om han inte tog fram pengarna”.

Annons

När personalen inte lyckades att logga in i kassasystemet för att ta ut pengarna blev mannen knivhuggen i låret och i ena armen, så pass svårt att skadorna var livshotande, enligt åtalet. Samtidigt som det skedde ska den misstänkta mannen även ha hotat besökare som fanns i butiken.

När mannen blev knivhuggen säckade han ihop och den misstänkta gärningsmannen sprang då fort ut från butiken, enligt förundersökningsprotokollet. Besökarna i butiken sprang då fram och hjälptes åt att linda om mannens ben med en kofta.

Mannen uppger i förhör att han är ”tacksam för att han lever och att han lika väl kunde ha dött”. Efter händelsen har han mått psykiskt dåligt.

Dagen efter att mannen ska ha försökt att råna macken misstänks 21-åringen för att ha knivhuggit en man i 18-årsåldern i ansiktet, halsen och bröstkorgen vid Stagneliusgatan. Skadorna var livshotande och orsakade bland annat skador på ena lungsäcken. Men 18-åringen överlevde.

Till ett vittne ska den knivhuggna mannen ha skrikit efter polis och vädjat om att inte låta honom dö.

Här ska knivskärningen ha skett.
Här ska knivskärningen ha skett.Foto: Simon Karlsson

Mannen misstänks också ha gjort inbrott i en butik i centrala Kalmar och stulit märkesvaror till ett värde av 43 000 kronor.

Den misstänkta 21-åringen kunde kort efter knivskärningen gripas och han förnekar samtliga brott.

Linn SvenssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons