1. Livsstilarrow-down
  2. Kultur & Nöjearrow-down
  3. Familjarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Guldagility kommer tillbaka till Fredriksskans 2021

Nu är det klart att evenemanget Guldagility kommer tillbaka den 11 till 18 juli 2021. Evenemanget kommer hållas på Fredriksskans.
Foto: Mostphotos

Nu är det klart att evenemanget Guldagility kommer tillbaka den 11 till 18 juli 2021. Det kommer hållas på Fredriksskans. Evenemanget hölls i Kalmar åren 2014 och 2015 och redan det första året blev det Sveriges största agilitytävling. Även då höll det till på Fredriksskans.

– Vi vill bjuda på en spektakulär agilityupplevelse för både tävlande och besökare. Under fyra tävlingsdagar vill vi passera 10 000 starter på åtta banor. Kalmar ska koka av agilityglädje, säger tävlingsgeneralen Ida Qvarnström i ett pressmeddelande.

Arrangören räknar med deltagare från cirka tio länder och precis som tidigare kommer tävlingen att ha internationella domare. De förväntas sig att evenemanget lockar deltagare på både elit- och hobbynivå. Det blir även kurser, seminarier och workshops med stora svenska och internationella namn inom hundträning och agility.

– Både deltagare och åhörare kommer att få tillgång till kompetens som annars inte är tillgänglig hur som helst. Vi vill vara så mycket mer än ”bara en tävling”, vi vill skapa Sveriges största mötesplats för agility, säger Ida Qvarnström i pressmeddelandet.

Läs mer

Öland

Nu mäts badtemperaturen på Ölands östra sida

Mörbylånga kommun utökar sin service med badtemperaturerna.

Nyheter

Regionen polisanmäler misstänkt dataintrång

Region Kalmar län har gjort en polisanmälan mot en medarbetare.

Kalmar

Två tjänstemän i Kalmar hotades till livet i går

Under onsdagen anmäldes två fall av hot eller förgripelse mot tjänsteman till polisen.

Nyheter

Covid-19: Få positiva självtester i länet

1423 självtester har analyserats i länet, och enbart 82 av dem har varit positiva.

Kalmar

Bilist i hög fart tvärnitade – cyklist kraschade in i bilen

Bilisten körde även över en annan cyklists fot. Han misstänks nu för grov misshandel, vållande till kroppsskada och smitning från trafikolycka.

Kalmar

Blåljus: Man greps av polis under pågående inbrott

En man var i full färd med att göra inbrott i en fastighet, när personer från allmänheten fattade misstankar och larmade polisen.