H&M planerar att stänga 250 butiker

Trots positivt resultat vill nu H&M skära ner på antalet butiker. I nuläget är det oklart om någon av Kalmarbutikerna påverkas.
Publicerad 2 oktober 2020
H&M har i dag två butiker i Kalmar. Den senare – Giraffen, invigdes för snart ett år sedan.
H&M har i dag två butiker i Kalmar. Den senare – Giraffen, invigdes för snart ett år sedan.Foto: Mehdi Barakat/Arkiv

Precis som för många andra företag, blev det en tuff vår för H&M. Tusentals anställda tvingades att permitteras samtidigt som försäljningen i mars minskade med 46 procent jämfört under samma period i fjol.

När H&M nu släpper sin kvartalsrapport redovisar man ett något mer positivt resultat, då aktien lyfte med fem procent på Stockholmsbörsen. Trots det planerar nu H&M för att stänga 250 butiker under 2021.

– Den fysiska butiken är fortsatt väldigt viktig för oss, men i en bransch där shoppingbeteenden förändras behöver vi finnas där våra kunder är. Därför integrerar vi den fysiska och digitala butiken allt mer då de kompletterar och förstärker varandra, vilket gör att vi kan erbjuda våra kunder bästa möjliga shoppingupplevelse, oavsett var de handlar. Hur det ser ut i detalj, det vill säga om och vilka butiker som kommer stängas i Sverige, är för tidigt att säga, skriver Danielle Kisch, presskontakt H&M Sverige, i ett mejl.

Wilhelm NilssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.