GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Hade knogjärn på krogen – sa att det tillhörde Halloweenkostym

Det var den 30 oktober i fjol som en man i 20-årsåldern var på en krog i centrala Kalmar under Halloween. Halloweenfesten slutade dock med att mannen blev misstänkt för ett brott, vilket han nu döms för.
Publicerad 15 januari 2022
Foto: Agnes Aronsson

I förhör berättar mannen att han hade på sig en kostym som bland annat bestod av en luva med utklippta hål för mun och ögon. Ordningsvakten lät honom komma in på krogen med reservation för att han inte fick ha masken på sig.

Dock var det en attiralj till kostymen som fick festen att sluta i moll. Han hade nämligen med sig ett knogjärn som ser ut som en katt med utstående öron som det går att sätta in två fingrar igenom.

Han säger i förhör att han inte visste om att det var ett knogjärn utan att det endast var en ”cool grej” som passade hans utstyrsel. Knogjärnet satt dessutom fast i en ring fram på byxan när han blev tagen av polis, vilket han menar visar att han inte haft uppsåt att använda det som ett vapen.

Utifrån bevisningen i målet och av mannens egna uppgifter gör tingsrätten bedömningen att innehavet av knogjärnet i vart fall har varit oaktsamt. Mannen döms för brott mot lagen om förbud beträffande knivar och andra farliga föremål. Påföljden blir dagsböter på 50 om 50 kronor, totalt 2 500 kronor.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.