Annons

Han blir ny chef på museet

En ny museichef har utsetts för Kalmar konstmuseum. Den konstnärliga ledaren för Göteborg Film Festival Jonas Holmberg har utsetts till ny museichef för Kalmar Konstmuseum.
Publicerad 17 november 2023
Jonas Holmberg blir ny chef för Kalmar Konstmuseum.
Jonas Holmberg blir ny chef för Kalmar Konstmuseum.Foto: Pressbild

– Jag är förväntansfull och tacksam för förtroendet att få leda ett så spännande och viktigt museum, med Sveriges kanske vackraste utställningsrum. Jag upplever att Kalmar Konstmuseum syresätter hela regionen och ser nu fram emot att möta publiken och tillsammans med teamet utforska husets konstnärliga möjligheter, säger Jonas Holmberg.

Den nya museichefen har lång erfarenhet av att leda en internationell kulturorganisation. Han har under tio år arbetat som konstnärlig ledare för Götebog Film Festival, varit kulturskribent för Expressen och grundat kulturtidskriften FLM. Han har styrelseuppdrag i Konstnärsnämnden och Ganneviksstiftelsen

Annons

Nu är det dags för Holmberg att återvända hem till Kalmar där han vuxit upp. Han tillträder tjänsten den 1 april nästa år.

– Vi är mycket glada att kunna anställa Jonas Holmberg som museichef på Kalmar Konstmuseum, Jonas har presenterat nya idéer och en spännande framtid för vår verksamhet. Han är en erfaren ledare som kan fortsätta det goda arbetet och utveckla alla delar av vår verksamhet. säger Peter Adolfsson, ordförande i Kalmar Konstförening.

Linn SvenssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons