Annons

Han blir ny landshövding i Kalmar län

Publicerad 21 april 2023

I november förra året kom beskedet att den dåvarande landshövdingen Peter Sandwall lämnade uppdraget för att bli statssekreterare hos den nya försvarsministern Pål Jonsson.

Allan Widman, ny landshövding Kalmar län.
Allan Widman, ny landshövding Kalmar län.Foto: Länsstyrelsen Kalmar län

Den 21 april kom beskedet vem som blir hans efterträdare – den tidigare liberala riksdagsmannen Allan Widman.

Annons

– Det känns verkligen som att jag kommer hem till Småland och Öland där jag har mina rötter. Kalmar och Västervik är ju Sveriges bästa och mesta sommarstäder, så tänk att få flytta hit nu under maj månad, säger Allan Widman, i ett pressmeddelande.

Allan Widman född 1964 och var riksdagsledamot under åren 2002-2022. Han är till yrket advokat och tidigare reservkapten i artilleriet.

– Allan Widman är en av Sveriges mest erfarna försvarspolitiker. Hans erfarenheter kommer att vara en tillgång för länsstyrelserna och för Kalmar län när Sverige står inför återuppbyggnaden av det civila försvaret. Jag är glad att Allan Widman tackat ja till uppdraget som ny landshövding i Kalmar län, säger civilminister Erik Slottner.

Allan Widmans förordnande som landshövding och chef för Länsstyrelsen Kalmar län gäller från och med den 1 maj 2023 till och med 30 april 2029.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons