GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Han blir tillförordnad chef för polisregion Syd

Regionpolischefen för region Syd går i pension. Nu har man gjort klart med en tillförordnad chef tills en permanent regionpolischef utses.
Publicerad 5 maj 2022

I början av året meddelade polismyndigheten att Carina Persson lämnar sitt uppdrag som regionpolischef för region Syd, där Kalmar län ingår. Det har hunnit gå 43 år sedan hon påbörjade sin utbildning till polis.

– Under mina år inom polisen har jag haft förmånen att fått vara med om många utmanande, roliga, sorgliga och positiva händelser. Så vill jag också sammanfatta bilden av att arbeta inom polisen, ett av de finaste uppdragen man kan ha, säger Carina Persson, i ett pressmeddelande, som nu är i färd med att bege sig ut på en långseglats till södra Europa.

Tillförordnad chef för region Syd tills ny permanent regionpolischef utses är Jarl Holmström, som senast innehaft rollen som biträdande polischef i region Syd.

Jarl Holmström, tillförordnad chef för region Syd.
Jarl Holmström, tillförordnad chef för region Syd.Foto: Anna Hermansson
Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.