GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Händelserikt nyår för Kalmarbataljonen: ”Vill rikta ett stort tack till personalen”

Försvarsmakten och Hemvärnet i Kalmar kunde ses i stan vid flera tillfällen under den intensiva nyårshelgen.
Kalmar • Publicerad 5 januari 2022
Hemvärnspersonal och fordon vid Kalmar Sportcenter.
Hemvärnspersonal och fordon vid Kalmar Sportcenter.Foto: Pressbild

På nyårsafton genomförde Kalmarkompaniet en planerad avrostning och kontroll av sina förrådsställda fordon. De deltog även i sökande efter den 82-åriga kvinna som varit försvunnen i Kalmar sedan nyårsafton.

– Båda insatserna har gått bra. Kontrollen av fordonen fungerade enligt plan och vi fick tillfälle att informera om hemvärnets verksamhet och materiel, säger Henrik Jaensson, biträdande militär insatschef vid 342 Insatskompaniet, i ett pressmeddelande.

På polisens begäran och på uppdrag av Södra Militärregionen medverkade kompaniet i sökandet efter den försvunna 82-åriga kvinnan. Ett tjugotal soldater deltog i sökandet i Kalmar. Då polisen valde att avsluta sökandet under måndagen avslutade även Kalmarkompaniets sökinsats.

– Även eftersöket har för hemvärnets del kunnat genomföras på ett bra sätt trots att det inträffade under Nyårshelgen då många i personalen är lediga. Jag vill därför rikta ett stort tack till Kalmarkompaniets personal, säger Henrik Jaensson i pressmeddelandet.

Hemvärnspersonalen består av frivilliga som tecknat avtal om att tjänstgöra ett visst antal dagar årligen. Deras huvuduppgifter består av att skydda och bevaka, ytövervaka och genomföra väpnad strid, men även att stödja samhället vid kris, till exempel vid eftersök av försvunna personer.

Hemvärnspersonalen planerar eftersöket i Kalmar.
Hemvärnspersonalen planerar eftersöket i Kalmar.Foto: Pressbild
Hedda OttestamSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.