GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Hanna från Kalmar tävlar i nya säsongen av Lego Masters

På lördag den 20 augusti har den nya säsongen av tv-programmet ”Lego Masters” premiär. Åtta par med totalt 16 legobyggare tävlar om vem som kan bygga häftigast byggen på begränsad tid. En av deltagarna som är med i årets upplaga är Hanna Broberg Danielsson från Kalmar.
Publicerad 17 augusti 2022
Hanna Broberg Danielsson och Jennie Lindell. Foto: Jakob Dahlström/TV4
Hanna Broberg Danielsson och Jennie Lindell. Foto: Jakob Dahlström/TV4

Hanna Broberg Danielsson sökte till ”Lego Masters”, blev utvald och ihopparad i team med Jennie Lindell från Vittinge. Programmet spelades in i våras och för Hanna var det en dröm att få välja och vraka mellan det enorma antalet bitar som deltagarna har tillgång till i legogruvan.

– Det var jättepirrigt och jag blev jätteglad när jag fick veta att jag kom med. Det kändes helt overkligt, säger Hanna när KalmarPosten får en pratstund.

Inspelningstiden blev ett minne för livet.

– Det är bland det roligaste jag någonsin har gjort. Vilken upplevelse att få vara med om något sånt. Det var så häftigt!

Hannas fascination för lego började som barn. Det skulle visa sig vara ett intresse som gick i arv.

– Jag har förmånen att ha legointresserade barn så jag har byggt med dem. Sedan ett par år tillbaka har jag även byggt själv utan barnen. Jag tycker om att skapa figurer, djur och natur. Jag inspireras mycket av det som finns runt omkring mig och jag gillar sagoteman. Jag tycker det är tråkigt att bygga färdiga lego-set.

Vad var det bästa med att vara med i programmet?

– Det bästa är att ha fått träffa alla deltagarna som är med. Vi bodde ihop under inspelningen och från det att man träffades vid frukosten började vi prata lego och sedan var det lego som gällde hela dagen. Att få umgås med andra som delar det intresset var bland det bästa. Jag har mest en positiv upplevelse av att medverka, men man fick valkar i fingrarna av att bygga så mycket, säger Hanna och skrattar.

Det är Mauri Hermundsson som programleder Lego Masters Sverige även denna säsong. Tekniska färdigheter, kreativitet och sagoberättande är alla viktiga faktorer som ligger till grund för bedömningen i vilka som går vidare i Lego Masters och vilka som åker ut.

– Jag har utvecklats både som legobyggare och som person. Man får aldrig möjlighet att bygga under så lång tid och med den mängden legobitar hemma. Man pressar sig själv att göra bättre och bättre ifrån sig. Självklart var det bitvis stressigt när tiden tickade ner, det var utmattande att bygga i så många timmar på raken och det var en känslomässiga berg- och dalbana. Men man kommer också in i ett härligt flow och går in i sitt byggande, skapar och har roligt! Det färdiga bygget ser inte alltid ut så som man hade tänkt sig i huvudet att det skulle göra, men ibland blir det ju faktiskt bättre än man tänkt sig!

Har du skapat något legobygge som du är extra stolt över?

– I helgen ska jag på utställning i Karlshamn på Kreativum och dit tar jag med mig Muminhuset och Muminfamiljen som jag byggt. Den är jag nöjd med. När jag började bygga fotade jag byggena och sedan så rev jag dem, men i takt med att jag vill vara med på utställningar har jag börjat spara byggena ett tag. Att riva byggen är lite det som är tjusningen med lego dock - att man börjar om.

Den stora nyheten för i år i ”Lego Masters” är att flera folkkära ansikten dyker upp under säsongens gång – alla med intressen kopplade till lego. Lego-entusiasten Stefan Holm gästar tillsammans med sonen Melwin Holm. Dessutom syns profiler så som Tommy Körberg, Lisa Ajax, Edwin Törnblom och David Sundin i tv-rutan.

Hanna, hur känns det att snart få se dig själv på tv?

– Det känns lite läskigt. Och barnen är i den åldern att de tycker att det är lite pinsamt, men roligt också såklart. Jag tror att de är väldigt stolta och tycker att det är häftigt. De delar ju legointresset med mig.

”Lego Masters Sverige” sänds på TV4 och går att streama via TV4 Play. Alla föregående säsonger av programmet finns tillgängliga på TV4 Play.

Gruppbild på deltagarna och programledarna. Jakob Dahlström/TV4
Gruppbild på deltagarna och programledarna. Jakob Dahlström/TV4

Hanna Broberg Danielsson är en av deltagarna i Lego Masters 2022

Ålder: 43 år

Bor: Smedby, Kalmar.

Familj: Maken Mattias och de två barnen Iris, 13 år och Edvin, 9 år.

Yrke: Jobbar som informatiker på Region Kalmar län.

Intressen: Kan det vara lego kanske? Jag gillar olika sätt att vara kreativ på – att sy, sticka, virka, göra smycken och bygga lego.

Instagram: Hannamalia_b

Bygge av Hanna som stått utställt på Glasets hus i Limmared i sommar. Foto: Privat
Bygge av Hanna som stått utställt på Glasets hus i Limmared i sommar. Foto: Privat
Detta bygge vann Hanna en tävling med på Swebrick, förening för svenska legobyggare. Foto: Privat
Detta bygge vann Hanna en tävling med på Swebrick, förening för svenska legobyggare. Foto: Privat
Agnes AronssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.