GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Här är alla gator som stängs av i Kalmar och på Öland under Ironman

I samband med Ironman Kalmar den 20 augusti och Kalmar Mini Tri den 17 augusti kommer många vägar att stängas av för trafik.
Publicerad 16 augusti 2022
På flera platser i centrala Kalmar råder parkeringsförbud under Ironman. Felparkerade fordon kommer att forslas bort.
På flera platser i centrala Kalmar råder parkeringsförbud under Ironman. Felparkerade fordon kommer att forslas bort.Foto: Hedda Ottestam

Kalmar kommun rekommenderar därför att lämna bilen hemma och istället använda buss eller cykel för att ta sig in till centrala Kalmar när Ironman och Mini Tri pågår. Om man ändå behöver ta bilen så finns det möjlighet att parkera på Kalmarsundsparkens parkering, Lars Kaggskolans parkering, Slottsfjärdsparkeringen och parkering Barlastgatan. Felparkerade fordon kommer att forslas bort.

De delar som berörs av Ironman är Kvarnholmen, Ängö, Varvsholmen, Lindsdal, Rockneby, Läckeby, Ölandsbron, Färjestaden och Mörbylånga.

Bild från Ironman 2019.
Bild från Ironman 2019.Foto: Mehdi Barakat

Gator som stängs av för trafik under Ironman (20 augusti)

Kalmar

• Ängöleden avstängd mellan Södra Kanalgatan och Gröndalsvägen (kl. 05-24)

• Gröndalsvägen mellan Ängöleden och Norra vägen. (kl. 05-18)

• Ängöleden mellan Sa Kanalgatan och Tallhagsvägen (kl. 05-18)

• Norra vägen mellan Gröndalsvägen och Krafslösavägen, på Krafslösavägen och på Kläckebergavägen mellan Krafslösavägen och Lindsdalsvägen, på Lindsdalsvägen mellan Nils Holgersson södra anslutning till Förlösavägen samt mellan Västra Gösbäcksvägen och Hemmansvägen tillåts endast färd i nordlig färdriktning. (kl. 10-18)

• Kvarnholmen avstängd för trafik (mycket begränsad framkomlighet). In och utgående trafik till Kvarnholmen hänvisas i första hand till Södra vägen-Järnvägsgatan-Ölandskajen-Skeppsbrogatan (kl. 09-24)

• Korsningen Galggatan/Gröndalsvägen upp till Krafslösavägen kommer vara helt avstängd för trafik mellan 10-18. Trafikplats Kalmar Norra kommer att hållas öppen hela dagen för trafik via E22 till och från Lindsdal, Snurrom, Vimpeltorpet och Värsnäs.

• Trafik till Lindsdal går via Fjölebrovägen. Trafik från Lindsdal går via Nils Holgerssons vägs södra anslutning mot Lindsdalsvägen. Krafslösavägen och Kläckebergavägen blir helt avstängd på sträckan Berga industriområde till Lindsdalsvägen mellan 10-18.

• Stävlö, Hjälmö, Rafshagsvägen och Åby. Påverkan på trafiken under tiden 10.30 – 16.00. Sträckorna på de enskilda vägarna är avstängda i sin helhet på de delar som ingår i tävlingen, förutom en kort sträcka på Rafshagsvägen.

• Åbygatan, Läckeby (Snättebrovägen) samt väg 595 fram till Rockneby: Påverkan på trafiken under tiden 10.45 – 16.15. Väg 595 (Läckebyvägen) är avstängd i sin helhet mellan Snättebrovägen och österut fram till den västra cirkulationsplatsen i Rockneby.

• Rockneby och väg 596 fram till Stockegatan-Enliden: Påverkan på trafiken under tiden 10.45 – 16.30. Vägarna är avstängda i sin helhet med vissa undantag för översläpp.

• Åsagatan, Skammelstorp, Petersborg, L Vångerslät och Mogatan i Läckeby: Påverkan på trafiken under tiden 11.00 – 16.30. Vägarna är avstängda i sin helhet. Åby kyrka samt in- och utfart till Läckeby: Påverkan på trafiken under tiden 11.15 – 16.30.

• Lundgatan från Läckeby till Sporsjö och söderut: Påverkan på trafiken under tiden 11.15 – 17.00. Vägarna är i stort sett avstängda i sin helhet.

• Melby och angränsande byar: Påverkan på trafiken under tiden 11.15 -17.00. Vägen är helt avstängd på sträckan mellan väg 575 och väg 586.

Öland

• Mellan klockan 07:00 till 16:30 blir trafiken på Ölandsbron indelad i tre körfält: ett för trafik till Öland, ett för trafik till Kalmar och ett för de tävlande. Ändringen väntas leda till längre restider.

• Väg 943 genom Färjestaden (Brovägen och Runsbäcksvägen) är avstängd i sin helhet, med vissa översläpp för biltrafik. Översläppen sker med hjälp av trafikvakter. Möjlighet att använda dessa passager kommer att vara mycket starkt begränsad.

• Vägen mellan Färjestaden och Mörbylånga: Påverkan på trafiken under tiden 7.30 – 15.30. Vägen är avstängd i sin helhet, med vissa översläpp för biltrafik. Trafik till och från området kring Haga Park kommer att kunna köra över väg 943 vid Kleva för att ta sig upp till väg 136.

• I Mörbylånga används Köpmangatan för tävlingen. De tävlande cyklar fram till Trollhättevägen och svänger till vänster och sedan ner på Esplanaden. Köpmangatan kommer vara öppen för biltrafik till och från centrum med biltrafik på halva vägbanan. Detta regleras med dubbellots samt trafikvakter.

• Beteby, Risinge, Bjärby, Västerstad och Smedby: Påverkan på trafiken under tiden 8.30 – 13.00. Vägarna är avstängda i sin helhet. Utfart för biltrafik via den enskilda vägen vid Risingeupp till väg 136.

• Hammarby, Degerhamn, Södra Möckleby och Pilekulla: Påverkan på trafiken under tiden 8.30 – 13.30. Vägarna är avstängda i sin helhet. Väg 136 kommer hela tiden att vara öppen men korsningen med Degerhamns vägen/Kyrkvägen regleras med trafikvakter.

• Solberga, Torngård, St Brunneby: Påverka-n på trafiken under tiden 9.00 – 14.00. På väg 925 mellan Torngård och St. Brunneby är fordonstrafik tillåten endast i södergående riktning.

• Alvarvägen från St Brunneby till Resmo: Påverkan på trafiken under tiden 9.00 – 14.30. Vägen är avstängd i sin helhet.

• Väg 943 mellan Färjestaden och Mörbylånga är avstängda i sin helhet liksom den enskilda vägen från Resmo genom Gynge by ner till väg 943. Boende i Gynge kan använda den allmänna vägen 948 från Gynge i östlig riktning för att ta sig till väg 136.

Källa: Region Kalmar län, Kalmar kommun och Mörbylånga kommun.

För Mini Tri Kalmar (17 augusti) gäller samma avstängningar som för Ironman, dock istället endast mellan klockan 17:00 och 22:00.

Övrig information

• Trafik till boende eller besökande till boende på Ängö och Varvsholmen går via en tillfällig väg på Lindövägen- Bjelkegatan här råder begränsad fordonshöjd max 2,5 meter. Efter klockan 18.30 infart till området även via Ängöleden-Bjelkegatan

• Trafik till boende eller besökande till boende på Norrgårdsområdet via Erik Dahlbergs väg

• Trafik för boende eller besökande till boende i den nordöstra delen av Kalmar (Getingen/Berga/Funkabo/Rimsmeden/Norrliden/Östra Vimpeltorpet m.m.) går via Tallhagsvägen-Ölandsleden-Trafikplats Tallhagen.

• Trafik för boende eller besökande till boende i Vimpeltorpet, Norra Vimpeltorpet och Snurrom går via E22-Trafikplats Norra-Norra vägen.

• (Nytt för 2022) All trafik till Lindsdal går via E22-Trafikplats Norra-Norra vägen-Lindsdalsvägen-Fjölebrovägen-Mätarevägen-Förmansvägen-Nils Holgerssons väg. All trafik från Lindsdal går via Nils Holgerssons väg (södra anslutningen)-Lindsdalsvägen-trafikplats Norra-E22

• Trafik till boende eller besökande till boende utmed Lindsdalsvägen via Nils Holgerssons väg (södra anslutningen)-Lindsdalsvägen (endast nordlig riktning)- Förlösavägen och Östra Gösbäcksvägen-Västra Gösbäcksvägen-Lindsdalsvägen (endast nordlig riktning)-Hemmansvägen

För mer information se Ironman Kalmars hemsida.

Hedda OttestamSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.